Почео ФИС куп на Јахорини

У првој слаломској трци, која је данас одржана на Јахорини, у оквиру „ФИС купа Јахорина 2014. године“, у мушкој конкуренцији најбољи је био Марко Рудић из БиХ, док су на другом и трећем мјесту словеначки такмичари Филип Милиншек и Јан Брезник. У женској конкуренцији најбоље резултате постигле су такмичарке из БиХ – Жана Новаковић је […]

субота, март 15, 2014 / 18:51

У првој слаломској трци, која је данас одржана на Јахорини, у оквиру „ФИС купа Јахорина 2014. године“, у мушкој конкуренцији најбољи је био Марко Рудић из БиХ, док су на другом и трећем мјесту словеначки такмичари Филип Милиншек и Јан Брезник.

У женској конкуренцији најбоље резултате постигле су такмичарке из БиХ – Жана Новаковић је прва, друга је Шејла Мердановић, а трећа Амира Халиловић.

Новаковићева и Рудић, чланови Смучарско-планинарског друштва "Јахорина", учествовали су на Зимској олимпијади у Сочију као чланови репрезентације БиХ.
Друга слалом трка требало би да буде одржана сутра ујутро, такође на стази "Олимпик", са почетком у 8.50 часова.

На овом такмичењу учествује 40 скијаша из БиХ, Словеније, Словачке, Србије, Црне Горе, Холандије и Мађарске.

Ово међународно такмичење синоћ је у хотелу "Бистрица" свечано отворила министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић.

Овогодишњи "ФИС куп Јахорина" има изузетно велики значај и за Јахорину и Републику Српску, јер је ријеч и о тркама за првенство БиХ и, што је посебно важно, о тестној трци за добијање права на организацију "Европа купа 2015".

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске сваке године издваја знатна средства за одржавање "Фис купа" на Јахорини, а ове године је, као и прошле, за ту намјену издвојило 30.000 КМ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *