Побољшање у сектору дрвопрераде

Секретар Удружења дрвопрерађивача при Привредној комори Републике Српске Лазо Шиник изјавио је данас Срни да је знатно побољшано снабдијевање дрвопрерађивача и да је извоз у првих шест мјесеци ове године повећан за 13,4 одсто у односу на 2011. Шиник је навео да су дрвопрерађивачи из Српске у првој половини ове године извезли робу од 140 […]

петак, август 10, 2012 / 21:52

Секретар Удружења дрвопрерађивача при Привредној комори Републике Српске Лазо Шиник изјавио је данас Срни да је знатно побољшано снабдијевање дрвопрерађивача и да је извоз у првих шест мјесеци ове године повећан за 13,4 одсто у односу на 2011.

Шиник је навео да су дрвопрерађивачи из Српске у првој половини ове године извезли робу од 140 милиона КМ.

„Стање у дрвопрерађивачком сектору боље је него раније, јер се успјело у првих шест мјесеци надокнадити оно што је пропуштено почетком ове године“, рекао је Шиник.

Он је истакао да се садашњи ниво снабдијевања дрвопрерађивача дрвним сортиментима мора задржати до краја године како би био испуњен план.

„Премијер Републике Српске Александар Џомбић је много помогао дрвопрерађивачима. Очекујем да Влада Српске настави са ангажовањем када је у питању овај сектор“, додао је Шиник.

Он је навео да су тренутна дуговања дрвопрерађивача према „Шумама Републике Српске“ 14 милиона КМ.

„Од Шума Српске годишње се узима 1,1 милиона кубика дрвних сортимената. Осим свих тешкоћа са којима смо суочени, конкурентни смо на европском тржишту, што је у овим тешким временима веома значајно“, каже Шиник.

Јавно предузеће "Шуме Републике Српске" поштује закључке Владе Републике Српске и тренутно нема проблема у снабдијевању домаћих дрвопрерађивача, што је раније био случај, речено је Срни у овом предузећу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *