Пљуште откази на Евросонгу

Како ствари сада стоје, у Малме арени на 58. „Пјесми евровизије” биће мањи број земаља учесница него што је очекивано. Да Пољска неће учествовати, могло је да се очекује, јер није слала своје представнике ни ове године, али у међувремену учешће су отказале и Португалија и Грчка, а од прије неколико дана и Словачка. Економски […]

петак, децембар 7, 2012 / 23:53

Како ствари сада стоје, у Малме арени на 58. „Пјесми евровизије” биће мањи број земаља учесница него што је очекивано.

Да Пољска неће учествовати, могло је да се очекује, јер није слала своје представнике ни ове године, али у међувремену учешће су отказале и Португалија и Грчка, а од прије неколико дана и Словачка. Економски проблеми са којима се суочава све већи број земаља очигледно је утицао на одлуку неких од њих да баш и није упутно пјевати на фестивалу лаких нота када се земља суочава са кризом.

Тако је словачка национална телевизија РТВС објавила да ће направити предах од „Евросонга”, а најављено је да ће током 2013. РТВС улагати у домаће пројекте, па ће средства намијењена „Песми евровизије” бити преусмјерена на друго мјесто. Очекивало се и да Кипар одустане из истих разлога, али је његово учешће ипак потврђено.

По најавама, и неке земље из нашег региона могле би да одустану од одласка у Малме, у којем ће се одржати такмичење, од 14. до 16. маја – попут Словеније и Црне Горе, док таквих назнака, када је о Србији ријеч, нема.

РТС је расписао конкурс за пјесму која ће нас представљати, а избор ће, после три године, опет бити фестивалског типа. Жири и публика ће на „Беосонгу” бирати свог фаворита који ће нас представљати у Шведској.

И док стезање каишева полако смањује број учесника на „Евросонгу”, организатори овог музичког такмичења не брину и кажу да је већи број земаља своје учешће већ потврдило, што не значи да до 19. децембра, када истиче рок за пријављивање, још нека земља неће одустати од такмичења на „Пјесми евровизије”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *