Плате француским функционерима смањене за 30 одсто

У Француској је ступио на снагу декрет о смањењу плата за 30 одсто председнику, премијеру и министрима објавом у француском Службеном гласнику. Као што је током изборне кампање актуелни француски предсједник Франсоа Оланд обећао, плате предсједника државе, премијера и министара биће ниже за 30 одсто, него њихових претходника. Мјера француског предсједника биће примјењена на период […]

субота, август 25, 2012 / 06:50

У Француској је ступио на снагу декрет о смањењу плата за 30 одсто председнику, премијеру и министрима објавом у француском Службеном гласнику.

Као што је током изборне кампање актуелни француски предсједник Франсоа Оланд обећао, плате предсједника државе, премијера и министара биће ниже за 30 одсто, него њихових претходника.

Мјера француског предсједника биће примјењена на период од 15. маја ове године, када су Оланд и премијер Жан -Марк Еро преузели нове функције.

Нето плате премијера и предсједника биће 12.696 евра, умјесто 18.276 евра колико су имали њихови претходници.

Уставни савјет Француске је почетком августа одбио приједлог предсједника Оланда о смањењу плата државних функционера, уз образложење да парламент нема овлашћење да гласањем одобри такву одлуку.

Оланд је одмах реаговао одлучивши да убрза поступак снижавања плата доношењем декрета који је данас ступио на снагу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *