Пјонгјанг: Можемо гађати Американце

Сjеверна Кореја упозорила је да је територија САД у домету њених ракета и поручила да недавни споразум Вашингтона и Сеула значи да те двије земље планирају инвазију на Сјеверну Кореју. Сеул је у недељу саопштио да је постигао споразум са Вашингтоном којим се Јужној Кореји допушта да утростручи домет својих ракета како би се боље […]

уторак, октобар 9, 2012 / 09:14

Сjеверна Кореја упозорила је да је територија САД у домету њених ракета и поручила да недавни споразум Вашингтона и Сеула значи да те двије земље планирају инвазију на Сјеверну Кореју.

Сеул је у недељу саопштио да је постигао споразум са Вашингтоном којим се Јужној Кореји допушта да утростручи домет својих ракета како би се боље суочила са потенцијалном пријетњом сјевернокорејских пројектила и нуклеарног оружја.

Пјонгјанг је данас тај споразум назвао „продуктом још једне завјере” ради „подстицања рата” против Сјеверне Кореје.

Неименовани портпарол Националне комисије за одбрану рекао је да ће Пјонгјанг подићи степен војне приправности и упозорио је да његови пројектили могу да стигну до Јужне Кореје, Јапана, Гуама и копна САД.

„Не кријемо… стратешке ракетне снаге имају домет не само до марионетских база, већ и до Јапана, Гуама и копненог дијела САД”, навео је тај портпарол у саопштењу које је пренијела државна агенција КЦН.0 КОМЕНТАРА

  1. Jedini razlog zašto već sada nisu takvi je blizina razvijenih zemalja i ogroman broj ljudi koji su odavde pobjegli tamo, pa cirkulišu. Inače, stanje npr. medija ili pravnog sistema u Republici Srpskoj je identično sjevernokorejanskom.

    Lijep pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *