Пивом против вируса

Конзумирање већих количина кључног састојка пива може да пружи заштиту од зимске прехладе и неких озбиљних болести код мале дјеце, саопштила је јапанска пивара „Сапоро“ позивајући се на резултате научне студије. Хемијски састав хмеља, који се додаје пиву да би имало бољи укус, пружа ефикасну заштиту од вируса који изазива теже облике упале плућа и […]

четвртак, децембар 6, 2012 / 12:25

Конзумирање већих количина кључног састојка пива може да пружи заштиту од зимске прехладе и неких озбиљних болести код мале дјеце, саопштила је јапанска пивара „Сапоро“ позивајући се на резултате научне студије.

Хемијски састав хмеља, који се додаје пиву да би имало бољи укус, пружа ефикасну заштиту од вируса који изазива теже облике упале плућа и бронхитиса код младих особа.
Научници Медицинског универзитета у Сапору утврдили су да састојак хумулон сузбија респираторн вирус РС, наводи компанија која је финансирала истраживање.

"Вирус РС може да изазове озбиљну упалу плућа и тешкоће у дисању код беба и мале дјеце, али тренутно против њега не постоји вакцина", изјавио је Јун Фучимото, научник из пиваре која је наручила студију.

Овај вирус шири се зими, а код одраслих изазива симптоме типичне за прехладу.
Фучимото је рекао да је у пиву присутна толико мала количина хумулона, па би особа морала да попије више од десет литара овог пива да би постигла антивирусни ефекат.
"Сада проучавамо могућност да хумулон додамо храни и безалкохолним пићима. Проблем је у томе што горак укус неће бити привлачан дјеци", рекао је Фучимото.
Истраживачи су такође утврдили да хумулон ублажава посљедице упале коју изазива вирус РС, саопштила је пивара.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *