Пензионери у политици коштају 30 марака

Шта се све може сазнати на једној конференцији, када прича један пензионер, кога из поштовања према годинама нико не прекида? Доста, ако је тај пензионер предсједник општинског одбора пензионерске странке, па још подржава кандидата за градоначелника Бијељине. А до прије десетак дана је подржавао другог. То је била одлука врха странке. Сада је са нивоа […]

недеља, септембар 23, 2012 / 06:12

Шта се све може сазнати на једној конференцији, када прича један пензионер, кога из поштовања према годинама нико не прекида?

Доста, ако је тај пензионер предсједник општинског одбора пензионерске странке, па још подржава кандидата за градоначелника Бијељине. А до прије десетак дана је подржавао другог. То је била одлука врха странке. Сада је са нивоа одбора одлучио да подржи другог, и спреман да полаже рачуне на предсједништву.

-Не могу ништа посебно рећи на рачун њиховог кандидата за начелника, али сарадници су тотално… Знао сам по десет пута тражити да ме приме, и не може ни обични сарадник да ме прими – прича обрад Ђурић, предсједник ОО ПУП.

Сазна се и да нема јасне границе између удружења пензионера и ПУП, да би неки хтјели да то буде једно, док би други хтјели да заваде пензионере, у чему им успјева.

-Моја прва ствар после избора је да се Ракуљ отјера. Ту нису завршени избори. Ту су подијељени пензионери, представник из Бањалуке је устао и рекао да 35.000 пензионера није у удружењу. Иступио је и представник из Требиња, и читав источни дио ће радити да се формира посебан савез пензионера. Последњи избор у Теслићу је био практично намјештен, то је у питању куповина делегата скупштине, ко има 30 маракара да купи делегата, тај и побјеђује.

О коалиционим партнерима

Социјалистичка партија је била наш партнер на општим изборима. Ништа нисмо добили, ни један одбор нигдје нам нису дали. Ми смо на предсједништву ПУП тражили да се раскине коалициони споразум са СП, и да наш посланик ни члан клуба СП.

О политичкој дослиједности

Ја сам раније био у СНСД. И кад је за предјседника био избор између Кузмановића и Тадића, ја сам јавно отишао и гласао за Огњена Тадића, и рекао у странци: Кузмановић има 77 година, Огњен је млад. Исто то важи и сад. Нека млађи преузимају. Ја могу рећи шта траже пензионери, а они нека воде рачуна о нама. Подржавамо искључиво младе. Ако они не раде, како ћу ја добити пензију.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *