Пелевић напушта СНС: Критиковали смо споразум са Приштином, а сад га спроводимо

Одлука о спровођењу свих споразума Београда и Приштине, коју смо оштро критиковали, али и кадровска рјешења у влади, разлог су што напуштам СНС, чији сам основач, и што ћу убудуће у скупштини дјеловати као самостални посланик, изјавио је доскорашњи члан Предсједништва СНС Борислав Пелевић. "Ми смо оштро критиковали споразуме Београда и Приштине, говорили смо и […]

уторак, август 28, 2012 / 12:13

Одлука о спровођењу свих споразума Београда и Приштине, коју смо оштро критиковали, али и кадровска рјешења у влади, разлог су што напуштам СНС, чији сам основач, и што ћу убудуће у скупштини дјеловати као самостални посланик, изјавио је доскорашњи члан Предсједништва СНС Борислав Пелевић.

"Ми смо оштро критиковали споразуме Београда и Приштине, говорили смо и да не знамо шта у њима пише. Кад смо сазнали, одлучили смо, изгледа, да ћемо их прихватити. То значи да признајемо независност Косова, де факто", рекао је Пелевић за "Политику" од уторка.

"Нико од нас не тражи формално признање, нити је то потребно, али они желе примјену споразума, којима Србија, практично, признаје границе, царину, надлежности врховног суда Косова, њихове регистрације, без фусноте на међународним скуповима…", навео је Пелевић.

Он је казао да су разлози за одлазак из СНС и кадровска рјешења у влади и да је за њега неприхватљиво да у влади буду Млађан Динкић, Сулејман Угљани, Алиса Марић, као и да буде у истој странци са бившим радикалом Александром Мартиновићем.

Пелевић је додао и да му, као члану Одбора за Косово и Метохију, нико није рекао да ће Александар Вулин бити шеф Канцеларије.

На констатацију да би они могли рећи да је незадовољан јер није добио никакву функцију, Пелевић је одговорио:

"Александар Вучић ће потврдити, ако је поштен и ако ми је и даље пријатељ, да сам му рекао, кад је било извјесно да ћемо формирати владу, да не желим никакву функцију, осим да будем посланик и члан скупштинског Одбора за Косово и Метохију".0 КОМЕНТАРА

  1. Куд сад, не може ни код колеге Палме из Сртанке српског јединства, и они у истој коалицији. Ех судбино

  2. Да је вратио посланички мандат… е то би била озбиљна прича. Овако, ништа.

    Иначе, ова нова Влада од старта стварно почела како не треба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *