ПДП припрема „Програм обнове“ и „Декларацију о будућности Српске“

Главни одобор ПДП-а данас је у Источном Сарајеву обавио све припреме за одржавање великог програмског сабора 7. октобра у Бањалуци, када би требало да буду усвојени “Програм обнове Републике Српске” и “Декларација о будућности Републике Српске”, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић.

субота, септембар 30, 2017 / 19:34

“Програмом обнове хоћемо да дефинишемо рјешења да Република Српска буде боље мјесто за живот у наредних 10 година.`Обнова Републике Српске` је веома важан документ којим дефинишемо пет цјелина којим желимо да обухватимо најважнија питања за грађане Српске”, рекао је Бореновић.

Он је појаснио да овај програмски документ ПДП-а обухвата економску, демографску и обнову моралних, образовних и културних вриједности, те обнову личне и социјалне сигурности, владавине права, обнову политичке стабилности, те европску будућност.

Предсједник ПДП-а нагласио је да је намјера ове странке да годину дана пред изборе и за 18. година од њеног основања понуди програм обнове Републике Српске и усвоји Декларацију о будућности Републике Српске.

Главни одбор ПДП-а је, разматрајући актуелну политичку ситуцију пружио пуну подршку посланичком клубу ове странке у Народној скупштини Републике Српске да истраје на, како је рекао Бореновић, инсистирању враћања дигнитета и достојанства парламенту Српске.

“Имају нашу пуну подршку, што је једногласан став Главног одбора, да се не одустаје од утврђивања одговорности предсједника парламента Српске и министра унутраших послова и других лица који су омогућили да полиција дугим и кратким цијевима спречава народне посланике да обављају свој посао”, рекао је Бореновић.

Он је поновио да ПДП инсистира да се ставе ван снаге све одлуке донесене на посљедњој сједници Народне скупштине Републике Српске и разматрају сва питања, укључујући ревизорски извјештај.7 КОМЕНТАРА

 1. У политици ти је најважнија идеја, или плагирање- одузимање другим идеје и пласирањем у медијима као да је аутохтона.
  Пун је регион таквих примјера задње двије деценије.

  Ово о „програму обнове Републике Српске“ за десет година неодољиво подсјећа на проглас зелених о ПРВОЈ ПРАВОЈ ПОСЛЕРАТНОЈ ОБНОВИ и програму обнове у два четворогодишња циклуса, пројекту објављеном на Фронталу РС прије пар година.

  Није проблем ставити нешто на папир и прочитати у медијима, проблем је знати то остварити, зар не?

  Што рече велики Волт Дизни: „ОНАЈ КО ЗНА НЕШТО ДА ОСМИСЛИ, ОН ТО ЗНА И ОСТВАРИТИ“.

  1. Milko Grmusa: sjecas se kad si plagirao program mladih SDS. Sada ponavljas to u PDP. Svaka cast. I treba ih unistiti. Simicu: zauzmi politicki kurs. Nemoj ostati u sjeni oca. Prestani favorizovati par tzv. banjaluckih intelektualaca i objavljivati njihovo smece na sajtu samo zato sto se privatno druzite.

 2. Процурила у јавност доктрина на којој је заснован текст декларације из СНСД-а:
  „ТРЕЋИНУ ПОБИТИ СИРОМАШТВОМ;
  ТРЕЋИНУ ПРОТЈЕРАТИ У СЛОВЕНИЈУ И ЊЕМАЧКУ;
  ТРЕЋИНУ ПРЕВЕСТИ У НАШУ ПАРТИЈУ“
  уствари, само преведено из праксе у теорију

 3. Pročitah ovaj pogram i ne dopada mi se. Spisak je to lijepih želja a opisani put do njih je pun protivurječnosti. PDP se navodno zalaže za smanjivanje uloge države a predlaže jačanje monopola JP. PDP bi u privredi da jača uticaj građanina pojedinca a istovremeno predlaže da država gradi jeftine stanove u kojima bi sama sebe oslobodila dažbina. PDP bi da smanjuje poreze i povećava subvencije. PDP bi da diže nove kredite i smanjuje zaduženje.

  Svi naši političari imaju programe u kojima 2 minusa daju plus. Valjda kontaju da neko vjeruje u tu matematiku.

 4. Pohvalno je što je PDP izašao pred javnost sa jednim ovakvim dokumentom. Sadržaj dokumenta nije za pohvaliti a gramatičke greške i tip felere je trebalo izbjeći. Ne znam zašto Republiku Srpska nazivaju samo Republika i zašto forsiraju taj krnji i nepotpuno naziv. To mi je čudno. Objašnjenje sam zatražio – nisam ga dobio.

  Lično, odavno forsiram naziv Srpska. Ljepše je i jasnije. Republika ne znači ama baš ništa. Na svijetu je par stotina Republika. Srpska je jedna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *