Патријарх: Разговарајте, не митингујте

Патријарх српски Иринеј упутио је предсједнику СНСД-а Милораду Додику, лидеру СДС-а Младену Босићу, предсједнику ДНС Марку Павићу, члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу, предсједнику ПДП Браниславу Бореновићу, предсједнику СП Петру Ђокићу, предсједнику НДП Драгану Чавићу и свим осталим политичким лидерима у Републици Српкој писмо у вези са најављеним митинзима за 14.мај. Патријарх Иринеј позвао је водеће […]

четвртак, мај 12, 2016 / 18:47

Патријарх српски Иринеј упутио је предсједнику СНСД-а Милораду Додику, лидеру СДС-а Младену Босићу, предсједнику ДНС Марку Павићу, члану Предсједништва БиХ Младену Иванићу, предсједнику ПДП Браниславу Бореновићу, предсједнику СП Петру Ђокићу, предсједнику НДП Драгану Чавићу и свим осталим политичким лидерима у Републици Српкој писмо у вези са најављеним митинзима за 14.мај.

Патријарх Иринеј позвао је водеће политичке личности у Српској да одустану од зборовања и масовних окупљања 14.маја и очински замолио да рјешење за све несугласице, проблеме и сукобе траже у братским разговорима.

То, како наводи патријарх, “свакако треба да буде кроз договоре у институцијама Републике Српске као и личним разговорима које треба да водите јер ниједна та несугласица, ниједан проблем, ниједан сукоб, није и не смије да буде већи од наше Републике Српске и нашег српског народа”.

Патријарх је поручио лидерима да не дозволе да дође до проблема са огромним посљедицама, већ да изнађу рјешење” јер не постоји нерјешив проблем за нас православне хришћане”.

Подсјетио је, да се припрема редовно засједање Светог Архијерејског Сабора СПЦ које је заказано за 14.мај, те да Сабор увијек с љубављу и пажњом прати све што се догађа у Српској, као и да су представници СПЦ лично учествовали у разговорима са водећим политичарима Републике Српске.

“Народ нам је повјерен на старање, вама свјетовно, а мени духовно. То не смијемо заборавити!”, поручио је патријарх Иринеј.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *