Партизан три године без Европе ако не измири дугове

Комисија за контролу финансија Европске фудбалске уније (УЕФА) саопштила је данас да Партизан неће моћи три године да се такмичи у Европи ако до 31. марта не докаже да је платио сва раније утврђена дуговања. Шампион Србије кажњен је и новчано са 100.000 евра. Исто тијело казнило је и новосадску Војводину са 10.000 евра. Ово […]

петак, децембар 21, 2012 / 18:41

Комисија за контролу финансија Европске фудбалске уније (УЕФА) саопштила је данас да Партизан неће моћи три године да се такмичи у Европи ако до 31. марта не докаже да је платио сва раније утврђена дуговања.

Шампион Србије кажњен је и новчано са 100.000 евра. Исто тијело казнило је и новосадску Војводину са 10.000 евра.

Ово су биле прве одлуке Комисије за финансијску контролу клубова (CFCB), а мјере су изречене против осам клубова и услиједиле су после истраге о значајним неизмиреним дуговањима.

Предсједник фудбалског клуба Партизан Драган Ђурић рекао је данас агенцији Бета да су све обавезе црно-белих измирене и да европски наступи нису доведени у питање.

„Ми смо то решили. То је услов, ако не платите своје обавезе бићете избачени, а ми смо платили и рачуни су нам одблокирани. Казну смо платили јер обавезе нисмо регулисали на време до 11. септембра. Партизан ће следеће године играти у европским такмичењима, то је сигурно”, рекао је Ђурић.

У саопштењу УЕФА наводи се да је Партизан мора да докаже да нема преостала дуговања која су утврђена истрагом комисије CFCB.

Осим Партизана и Војводине, кажњено је још шест клубова, од којих највише са Балкана.

ФК Осијек је кажњен истом мјером као и Партизан, док Хајдуку из Сплита такође слиједи суспензија, али ће морати да плати 80.000 евра.

Најстроже је, међутим, кажњена шпанска Малага, која је суспендована из Европе за наредне четири године, као и условно са следећа четири европска наступа ако до 31. марта не плати све дугове. Новчано је кажњена са 300.000 евра.

Мјере су изречене и против Рапида и Динама из Букурешта, као и кијевског Арсенала.

Лех из Познања је ослобођен оптужби.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *