Париз: Ухапшен конзул БиХ, осумњичен за криминал

По налогу главног тужиоца Тужилаштва БиХ ухапшен је конзул савјетник Министарства спољних послова (МИП) БиХ. Активности се проводе по налогу и под надзором главног тужиоца Тужилаштва БиХ и главног тужиоца Париза. Активности се проводе као наставак рада у предмету кодног назива „ЦД“, који проводи заједнички истражни тим из БиХ и Француске, а односи се на […]

среда, јул 8, 2015 / 16:26

По налогу главног тужиоца Тужилаштва БиХ ухапшен је конзул савјетник Министарства спољних послова (МИП) БиХ.

Активности се проводе по налогу и под надзором главног тужиоца Тужилаштва БиХ и главног тужиоца Париза.

Активности се проводе као наставак рада у предмету кодног назива „ЦД“, који проводи заједнички истражни тим из БиХ и Француске, а односи се на кривична дјела органованог криминала и трговине људима.

Тужилаштво БиХ је истрагом утврдило да је један од радника дипломатско-конзуларног представништва БиХ у Паризу, учествовао у незаконитим активностима које се односе на издавање докумената и омогућавање путовања и боравка већем броју особа углавном ромске националности с подручја БиХ, ради чињења кривичних дјела у Француској.

Наведени радник амбасаде је ухапшен слободе у Сарајеву, стављен под надзор и онемогућен му је дотицај са службеним документима, те ће врло брзо бити пребачен у Тужилаштво БиХ.

Поступајућа тужитељица Посебног одјељења за организовани криминал Диана Кајмаковић, у сталном је контакту с тимом који води истрагу а остварена је значајна сарадња са СИПА-ом и Министарством спољнихпослова БиХ.

Тужилаштво БиХ и тужилаштво Француске заједнички проводе ову акцију на највишем професионалном нивоу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *