Параолимпијске: Бањолучанин оборио свјетски рекорд у бацању диска

Српски репрезентативац у атлетици Драженко Митровић оборио је свјетски рекорд у бацању диска на Параолимпијским играма у Лондону. Драженку Митровићу свјетски рекорд (32,97 м) није био довољан да освоји златну медаљу на Параолимпијским играма у Лондону. Припало му је сребро као и прије четири године у Пекингу. Разумије се, велики је успјех бити на победничком […]

среда, септембар 5, 2012 / 19:39

Српски репрезентативац у атлетици Драженко Митровић оборио је свјетски рекорд у бацању диска на Параолимпијским играма у Лондону.

Драженку Митровићу свјетски рекорд (32,97 м) није био довољан да освоји златну медаљу на Параолимпијским играма у Лондону. Припало му је сребро као и прије четири године у Пекингу.

Разумије се, велики је успјех бити на победничком постољу, али наша параолимпијац се снужден вратио са бацалишта.

– Како да будем задовољан кад сам поставио свјетски рекорд, а нисам освојио златну медаљу?! – отворено је казао Митровић. – Самим резултатом сам задовољан. Надмашио сам самог себе и поправио свој свјетски рекорд. Али, пошто су три категорије спојене…

Побиједио је Кубанац Леонардо Дијаз хицем од 44,63 што је свјетски рекорд у његовој категорији. То му је донијело 1.019 бодова, чиме је поправио свој резултат из првог бацања када је за 44,24 м добио 1.013 поена, за један више од Митровића, који је и за 32,93 и за 32,97 исто „награђен” – 1.012. Селектор Голубовић сумња у то да је с Кубанцем све чисто. Треће мјесто је заузео Иранац Јари с 978 (41,98 м).

У финалу, гдје сваки такмичар баца три пута узастопце наш ас је постигао слабије резултате, него у прва три покушаја.

– Једва сам издржао. Повриједио сам се приликом бацања кугле и нисам сигуран да ћу моћи да бацам и копље, – објаснио је Митровић.

Без обзира на то да ли је оштећен и шта ће још да постигне у Лондону Драженко Митровић, стегонаша на свечаном отварању ових Параолимпијских игара, освјетлао је образ. Сада је већ двоструки освајач медаља на највећем свјетском такмичењу.

– Сребро из Пекинга ми је драже. То ми је прва медаља, – направио је поређење Митровић. – А овде, у Лондону, конкуренција је била већа. То показује како се развија параолимпијски спорт.

Ово је пета медаља коју су освојили наши параолимпијци у Лондону. То није изненађење за оне који су радили с њима, али није нимало лако одољети психолошком притиску на овако великом такмичењу.

– И у Пекингу и овде стадион је био пун и то је додатни мотив. Услови у којима радимо могу да буду бољи, али нису више ни тако лоши. Надам се да ће после овога што смо постигли у Лондону бити још боље, – рекао је Митровић, рођен 9. августа 1979. у Бањалуци, одакле су га одмах звали да се укључи уживо у радио-програм. – И у Србији и у Републици Српској се у медијима поклања велика пажња нашим резултатима. Хвала им као и свима који су нам помогли – од Министарства омладине и спорта, Министарства за рад и социјалну политику, преко Градског секретаријата Београда до свих оних који су на било који начин пружили подршку.

Митровић је јуче имао и посебну подршку. Из гледалишта га је бодрила његова супруга Николина, која је у Лондон дошла о свом трошку.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *