Папа прао ноге Српкињи муслиманске вјере

Током ритуалног прања ногу на Велики четвртак у затвору Каза дел Мармо на периферији Рима, папа Фрања је то учинио и једној малољетној затвореници поријеклом из Србије, саопштено је у Ватикану. Папа је опрао ноге малољетним затвореницима различитих националности и вјероисповести, којих је било 12, међу њима и двјема дјевојкама. "Једна девојка је Италијанка католкиња, […]

субота, март 30, 2013 / 08:13

Током ритуалног прања ногу на Велики четвртак у затвору Каза дел Мармо на периферији Рима, папа Фрања је то учинио и једној малољетној затвореници поријеклом из Србије, саопштено је у Ватикану.

Папа је опрао ноге малољетним затвореницима различитих националности и вјероисповести, којих је било 12, међу њима и двјема дјевојкама.

"Једна девојка је Италијанка католкиња, а друга је Српкиња, рођена у Риму, муслиманске вере", пренијели су ватикански медији.

Иначе, на јучерашњем обреду прања ногу по угледу на Исуса Христа, који је прао ноге својим апостолима уочи последње вечере, било је 38 младића и 11 дјевојака различитих националности – 11 Италијана, 38 странаца, највише оних из сјеверноафричких и словенских држава.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *