Папа Франциско: Крстио бих и Марсовце, само ако постоје

Папа Франциско изјавио је да свако има право на крштење и да би чак и ванземаљци могу да дођу и закуцају на врата цркве, тражећи да буду крштени. Хришћани не могу да „затворе врата” било коме ко тражи да буде крштен, чак и ако су то „зелена бића с дугачким носевима и великим ушима, као […]

уторак, мај 13, 2014 / 00:44

Папа Франциско изјавио је да свако има право на крштење и да би чак и ванземаљци могу да дођу и закуцају на врата цркве, тражећи да буду крштени.

Хришћани не могу да „затворе врата” било коме ко тражи да буде крштен, чак и ако су то „зелена бића с дугачким носевима и великим ушима, као што их дјеца представљају на цртежима”, поручио је папа Фрања на данашњој миси, а преноси Ватикански радио.

„Ако сутра, на пример, стигне експедиција Марсоваца и неки од њих дођу код нас, а један каже:’Ја желим да се крстим!’, шта ће онда бити?”, запитао се поглавар Римокатоличке цркве.

Он је истакао да крштење не сме бити одбијено, нарочито кад су у питању дјеца чији су родитељи можда прекршили законе цркве, рецимо, живећи у невенчаној заједници, пренио је Франс прес. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *