Пандуревић: Провјерити ко је злоупотријебио своју функцију у МИП-у

Српска демократска странка позвала је данас српског члана Предсједништва БиХ Небојшу Радмановића и замјеника министра иностраних послова Бих Ану Тришић – Бабић да предузму конкретне потезе по питању прослава 1.марта у амбасадама БиХ, које представљају нелегалне активности усмјерене против Републике Српске, изјавила је данас посланик у Парламенту и предсједник актива жена СДС-а Александра Пандуревић. „Амбасадори […]

уторак, март 4, 2014 / 21:37

Српска демократска странка позвала је данас српског члана Предсједништва БиХ Небојшу Радмановића и замјеника министра иностраних послова Бих Ану Тришић – Бабић да предузму конкретне потезе по питању прослава 1.марта у амбасадама БиХ, које представљају нелегалне активности усмјерене против Републике Српске, изјавила је данас посланик у Парламенту и предсједник актива жена СДС-а Александра Пандуревић.

„Амбасадори ово нису могли нити смјели да ураде без инструкција и неко је морао да одобри те трошкове и да видимо, ко је у МИП-у злоупотријебио своје функције.

Ако су то амбасадори радили самовољно, онда да се покрене иницијатива за њихов опозив“, рекла је Пандуревићева на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Она је потсјетила на бројне медијске текстове и прилоге у федералним медијима који говоре о прослави 1. марта у Ослу, Копенхагену, а посебно у Бриселу, гдје је амбасадор Бих Бисерка Трурковић организовала прославу за 600 званица у врло скупом хотелу „Гранд плац“.

Пандуревићева је оцјенила да ни Радмановић ни Тришић – Бабићева нису ништа предузели поводом овог, према међународном праву амбасадор представља шефа државе, дакле и Небојшу Радмановића, те да и све што амбасадор ради сматра се изразом воље шефа државе.

Она је за иницијативу СНСД-а за смањењем плата функционерима у заједничким органима рекла да то није иницијатива, већ демагогија, јер је Милорад Живковић из СНСД-а предложио закон о висини плата којег би неки будући Савјет министара БиХ ускалђивао са постојећим Законом о платама именованих функционера.

Пандуревић је потсјетила да је СДС у Парламенту БиХ упутио у процедуру приједлог измјеназ закона о ПДВ-у којим би се увела нулта стопа на хљеб, дјечију храну, млијеко, инупте за пољопривреду.

Потпредсједник СДС-а Борис Јеринић криткивао је мјешање двије политичке партије из Српске у изборни процес у Србији, истичући како су предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић и предсјендик СП-а Петар Ђокић покушали Слободану Милошевићу приписати заслуге за стварање Републике Српске.

„Они који су давно скинули слике Слободана Милошевића из својих кабинета, постали истомишљеници оних који су бомбардовали Српску и Србију, сада желе да извртањем историје ушићаре који политички поен на терет Српске“, нагласио је Јеринић.

Он је потсјетио Дачића и Ђокића да су многе одлуке које је Милошевић доносио имале за трагичне посљедице за српски народ као што је то случај судбине РСК, притисци да се донесе Венс-Овенов план, блокаде и санкција Српске на Дрини до постављања Милорада Додика за предсједника владе Српске 1998. године.

Јернић је и критиковао Додика што се укључио у предизборну кампању Бориса Тадића којем и плаћа ту кампању преко фирме „Даж“ како би започету борбу против криминала и корупције коју је започео Александар Вучић да би је зауставио на Дрини, а која ће се као цунами преселити у Републику Српску послије октобарских избора.

„Ја вјерујем да је он у страху како би сачувао своју имовину у Србији и Српској и зато се активно укључује у капмању оних који нису истомишљеници СНС-а. Е Додик неће зауставити тај процес“, нагласио је Јеринић.

Он је поручио да Додик треба да се побрине како ће све вратити грађанима Српске оно што је од њих узео.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Српске Љиљана Богдановић најавила је приједлог новог закона о здравственој заштити по којем ће граница бесплатног задравственог осигурања са садашњих 15 бити подиигнута на 18 година.

Према њеним рјечима многи приједлози СДС-а везани за породицу и наталитетну политику нису усвојени, тако да се данас само преко невладиних организација може знати број породица са четворо и више дјеце „Брига о наталитету је брига државе, значи да се држава мора старати и стимулисати рађање“, рекла је Богдановићева наводећи податке које говоре о паду наталитета у Српској.

Она је додала да постоји и велика потреба мајки у Српској за вантјелесном оплодњом, са око 4.000 захтјева, а да се до сада родило око 300 дјеце вантјелесном оплодњом.

„Ми ћемо тражити да се то све регулише једним законом који ће се вјероватно звати закон о наталитетној политици гдје ћемо дефинисати и стратегије развоја породице, дефринисање појма жена-професија, жена – мајка“, истакла је Богдановићева додајући да свака жена која роди четворо дјеце треба имати националну плату.0 КОМЕНТАРА

  1. Дајте бре потписујте текстове да видимо кога да испсујемо. Ово је катастрофа. „Потсјетила“, „Потсјетио“??? Ало Срби, у памет се! Ваљда подсјетио, мајка му стара.“Мјешање“, ваљда мијешање.“Закон о наталитетној политици“, на чему сте ви људи, којим језиком говорите, коме се обраћате?

  2. Malaargeta,
    vjerovatno da si ti jedna od onih osoba koje jedini problem vide u nedostatku materijalnog i na taj nacin sudis o tome da li je kod nas lose ili dobro, a to sto nas ima „šačica jada“ ne vidite i što ćemo zbog toga isčeznuti, a Do Dick i oni kojima je dao materijalno blagostanje da glasaju za njega će nam uzeti i golu kožu… SDS nas upravo putem „Politike o natalitetu“ i sličnih stvari može sačuvati i spasiti!!!
    Imate priliku u oktobru, sa spas!!!

  3. Problem je što je većina prosto limitirana da shvati suštinu. Ne može novinar biti amnestiran jer je nepismen time što je podoban. Baš mene briga o kome je taj tekst ako se njime promoviše nečije neznanje ili nesposobnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *