Овако изгледа сунчева пјега изблиза

ББСО обсерваторија у Калифорнији у којој се налази највећи соларни телескоп на свијету објавила је невјероватне снимке и фотографије Сунца на којем се виде до сада најљепши и најпрецизнији детаљи. Овај телескоп је успио да ухвати најоштрије фотографије короне наше звијезде. Једна од Сунчевих пјега које се виде на овом снимку је величине земље, а […]

недеља, јун 29, 2014 / 21:32

ББСО обсерваторија у Калифорнији у којој се налази највећи соларни телескоп на свијету објавила је невјероватне снимке и фотографије Сунца на којем се виде до сада најљепши и најпрецизнији детаљи.

Овај телескоп је успио да ухвати најоштрије фотографије короне наше звијезде. Једна од Сунчевих пјега које се виде на овом снимку је величине земље, а према неким ранијим извјештајима оне могу да буду велике попут Јупитера.

Температура површине Сунца је око 5,700 степени целзијуса, док су те пјеге хладније у прјосеку за 1200 степени целзијуса.
Овај снимак фотографија направљен је 29. септембра 2013. године током вишечасовног снимања површине Сунца. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *