Отписани ентузијасти гаје поврће за сиромашне

Неформална хуманитарна група из Бањалуке, која себе назива Отписани ентузијасти, гаји поврће у пластенику и све плодове прикупља и дијели онима којима је најпотребније. "Наша мала неформална група, поучена пријашњим искуствима и изложена мањку новца, одлучила је да узме ствар у своје руке и уради нешто корисно. У једном насељу у предграђу Бањалуке добили смо […]

субота, јул 18, 2015 / 12:11

Неформална хуманитарна група из Бањалуке, која себе назива Отписани ентузијасти, гаји поврће у пластенику и све плодове прикупља и дијели онима којима је најпотребније.

"Наша мала неформална група, поучена пријашњим искуствима и изложена мањку новца, одлучила је да узме ствар у своје руке и уради нешто корисно. У једном насељу у предграђу Бањалуке добили смо на кориштење један дио баште гдје смо на почетку сезоне засадили по нешто од поврћа. Свако од нас, у складу са својим могућностима, дао је свој допринос да ова башта данас изгледа овако и да њени плодови полако почињу да хране сиромашне и гладне људе", кажу “Отписани“.

Прво поврће из њихове баште пробала је тета Грозда, жена којој Ентузијасти често помажу, и која им је неизмјерно захвална.

"Настојаћемо да у будућности овај наш рад поприми још веће размјере, да што више људи сазна за исти и наравно ко год жели може да нам се јави за будуће радне акције. Такође, овим путем желимо да подстакнемо људе који су у могућности да свакако донирају понешто из свог домаћег узгоја људима којима треба храна, а који немају услове да је стварају. И наравно, хвала бакама и теткама за свјежа, домаћа јаја!“, поручују "ОЕ".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *