Откривена тамна страна мајке Терезе

Канадски академици у својој новој студији тврде да је имиџ велике хумаминтарке Мајке Терезе само мит и да је све производ доброг маркетинга. Они тврде да је Мајка Тереза за болесне и сиромашне проналазила смјештај у очајним условима иако је имала приступ богатству. Тајмс оф Индија преноси да је "Мајка Тереза проналазила љепоту у патњи […]

среда, март 6, 2013 / 23:25

Канадски академици у својој новој студији тврде да је имиџ велике хумаминтарке Мајке Терезе само мит и да је све производ доброг маркетинга.

Они тврде да је Мајка Тереза за болесне и сиромашне проналазила смјештај у очајним условима иако је имала приступ богатству.

Тајмс оф Индија преноси да је "Мајка Тереза проналазила љепоту у патњи немоћних те да је била склонија молити се за сиротињу и болесне него пружати им практичну помоћ".

Серж Ларив, један од академика који је урадио у студију, пита гдје су нестали милиони који су били намијењени најсиромашнијима.

Сматрају да је Ватикан вјештом пропагандом скренуо пажњу са тога да нису контролисали њена сумњива финансијска пословања.

Студија указује на то да је Марија Тереза у тренутку смрти 1997. године, имала 517 мисија у чак 100 земаља, али да већина пацјената није примило адекватну медицинску помоћ, док је велики дио њих остављен да умре.

На страници додају како је Ватикан одлучио да игнорише упозорења доктора након што су утврдили да је Мајка Тереза "уз помоћ чуда излијечила жену која је боловала од туберкулозе и имала цисте на јајницима".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *