Осумњичени тврди да се Литвињенко случајно отровао

Један од осумњичених за убиство бившег шпијуна Александра Литвињенка, Дмитри Ковтун, данас је изјавио да се он случајно отровао. Бизнисмена Дмитрија Ковтуна и бившег тјелохранитеља у Кремљу, Андреја Луговоја, британска полиција тражи због тога што су, наводно, отровали Литвињенка у лондонском хотелу употријебивши чај отрован полонијумом-210, радиоактивним изотопом, пренио је АФП. Ковтун, који не може […]

четвртак, април 9, 2015 / 09:35

Један од осумњичених за убиство бившег шпијуна Александра Литвињенка, Дмитри Ковтун, данас је изјавио да се он случајно отровао.

Бизнисмена Дмитрија Ковтуна и бившег тјелохранитеља у Кремљу, Андреја Луговоја, британска полиција тражи због тога што су, наводно, отровали Литвињенка у лондонском хотелу употријебивши чај отрован полонијумом-210, радиоактивним изотопом, пренио је АФП.

Ковтун, који не може да напусти Русију због међународног налога за хапшење, рекао је новинарима у Москви да је Литвињенко већ био болестан прије него што се срео са њим и Луговојем у октобру 2006. и да је највјероватније несјвесно изазвао своју смрт.

„Литвињенко ми је рекао да неће јести ништа јер је имао тровање и читаву претходну ноћ повраћао и звао хитну помоћ”, казао је Ковтун.

„То доказује нашу потпуну невиност и да је он већ дошао у контакт са полонијумом, можда неколико дана прије нашег сусрета”, додао је он.

Ковтун је додао да је више него увјерен да је Литвињенко био у контакту са полонијумом не знајући то, и описао је његову смрт као „случајно самоубиство”, пренио је АФП.

„Не знам да ли га је он имао код себе или му га је неко дао. Како је дошао до полонијума, то је питање”, казао је Ковтун.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *