Оланд: Мораћемо да вратимо новац Русима за мистрале

Француски предсједник Франсоа Оланд данас је први пут рекао да ће Француска морати да врати Русији новац ако јој не испоручи војне бродове типа „мистрал” чија је испорука суспендована због сукоба у Украјини. „Ако не испоручите, морате вратити новац. Засад, испорука „мистрала” није могућа”, рекао је Оланд на конференцији за новинаре с украјинским предсједником Петром […]

четвртак, април 23, 2015 / 00:48

Француски предсједник Франсоа Оланд данас је први пут рекао да ће Француска морати да врати Русији новац ако јој не испоручи војне бродове типа „мистрал” чија је испорука суспендована због сукоба у Украјини.

„Ако не испоручите, морате вратити новац. Засад, испорука „мистрала” није могућа”, рекао је Оланд на конференцији за новинаре с украјинским предсједником Петром Порошенком.

Носач хеликортера „мистрал” је дио уговора у вриједности од 1,2 милијарде евра, што би била и највећа продаја оружја из неке чланице НАТО Русији.

Руски предсједник Владимир Путин рекао је прошле недеље да Русија очекује да јој Француска врати новац за два „мистрала” ако не буду испоручени.

Према уговору из јуна 2011. године, Француска је Русији требало да испоручи носач хеликоптераа „Владивосток” у новембру 2014, и исти такав „Севастопољ” у октобру 2015. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *