Окончано деминирање дијела ријеке Саве

Пројекат деминирања дијела корита ријеке Саве у чијој реализацији, осим Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ и Полиције Чешке, учествује 13 институција из БиХ и Хрватске, биће окончан данас, саопштено је из Сипе. "Чешки ронилачки експерти из ријеке Саве извадили су 146 минобацачких граната калибра 60 и 120 милиметра и тромблонских мина, а активности […]

среда, септембар 12, 2012 / 09:01

Пројекат деминирања дијела корита ријеке Саве у чијој реализацији, осим Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ и Полиције Чешке, учествује 13 институција из БиХ и Хрватске, биће окончан данас, саопштено је из Сипе.

"Чешки ронилачки експерти из ријеке Саве извадили су 146 минобацачких граната калибра 60 и 120 милиметра и тромблонских мина, а активности ће бити настављене и данас", наводи се у саопштењу.

Извађена неексплодирана убојита средства током дана биће транспортована и уништена на војном полигону "Одлучна Барбара" код Гламоча.

"О огромном значају овог пројекта говори чињеница да је ријеч о првом мултиагенцијском и међународном пројекту такве врсте реализованом у БиХ", наводи се у саопштењу.

Из Сипе наводе да су Оружане снаге БиХ активним и изванредним ангажманом први пут дјеловале у цивилном окружењу.

"Осим тога, пројекат је од истинске важности не само за државе чије институције активно учествују у његовој реализацији, него и за цјелокупну међународну заједницу, будући да је ријека Сава међународни пловни пут", наводи се у саопштењу.

Испраћај припадника Одјељења за специјалистичке ронилачке активности и обуку Полиције Чешке предвиђен је за данас у 11.00 часова на платоу испред хотела "Антуновић" у Орашју.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *