Одређен притвор до 30 дана Душану Боровици

Рјешењем истражног судије Вишег суда у Зрењанину Илеша Бакоша, одређен је притвор до 30 дана за осумњичене Душана Боровицу (56) из Руме, Здравка Илића (55) из Новог Сада и Драгана Алексића (51) из Српске Црње, због опасности да могу да утичу на свједоке у поступку који се у том суду води против предсједника општине Нова […]

петак, октобар 12, 2012 / 15:36

Рјешењем истражног судије Вишег суда у Зрењанину Илеша Бакоша, одређен је притвор до 30 дана за осумњичене Душана Боровицу (56) из Руме, Здравка Илића (55) из Новог Сада и Драгана Алексића (51) из Српске Црње, због опасности да могу да утичу на свједоке у поступку који се у том суду води против предсједника општине Нова Црња Пере Миланкова.

Портпаролка тог суда Бранислава Голијанин изјавила је Танјугу да се Боровици, Илићу и Алексићу ставља на терет да су извршили по једно кривично дјело у саизвршилаштву.

МУП је јуче саопштио да је зрењанинска полиција ухапсила власника привредног друштва „Војводина пут” АД Душана Боровицу в.д. директора ЈКП „8. август” Драгана Алексића и директора предузећа „Војводина пут” АД Здравка Илића, због постојања основа сумње да су злоупотребом службеног положаја оштетили буџет општине Нова Црња.

У саопстењу МУП-а је навдено је да је од марта до априла предсједник општине Нова Црња Пера Миланков, који се налази у притвору, наложио Драгану Алексићу в.д. директору ЈКП „8. август”, чији је оснивач општина, да без спровођења поступка јавне набавке за асфалтирање паркинга на базену у Српској Црњи и потписаног уговора између општине Нова Црња и „Војводина пут” АД, изда лажне фактуре општини. Тиме је предузећу „Војводина пут”, које је у власништву Душана Боровице омогућено коришћење горива и набавка грађевинског материјала, које је у износу од 3,1 милиона динара платила општина Нова Црња.

Поступак јавне набавке спроведен је накнадно по завршетку тих радова.

За исти посао закључен је уговор који су потписали Здравко Илић, директор „Војводина пута” и Пера Миланков, на основу чега је са рачуна општине уплаћено 3,9 милиона динара на рачун предузећа „Боровица транспорт”, чији је власник такође Душан Боровица.

Са рачуна „Боровица транспорта” подигнут је износ од 2,5 милиона динара, од чега је Душан Боровица предао Пери Миланкову 1,4 милона динара.

Осумњичени су прибавили корист Пери Миланкову и предузећу „Боровица транспорт” у износу од 3,1 милион динара и тиме оштетили буџет општине Нова Црња.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *