Одлична продаја Фијата 500 Л

Првих 30.000 аутомобила „фијат 500 Л“ практично су разграбљени и у Крагујевцу не стижу да направе заллихе, каже директор „Фиат аутомобили Србија“ Антонио Ћезаре Ферара. Директор "Фијат аутомобили Србија" Антонио Ћезаре Ферара изјавио је да су првих 30.000 аутомобила "фијат 500 Л" практично разграбљени и да се не стиже да се направе залихе. "Дневно производимо […]

субота, децембар 29, 2012 / 07:16

Првих 30.000 аутомобила „фијат 500 Л“ практично су разграбљени и у Крагујевцу не стижу да направе заллихе, каже директор „Фиат аутомобили Србија“ Антонио Ћезаре Ферара.

Директор "Фијат аутомобили Србија" Антонио Ћезаре Ферара изјавио је да су првих 30.000 аутомобила "фијат 500 Л" практично разграбљени и да се не стиже да се направе залихе.

"Дневно производимо око 480 возила, а на паркингу у овом тренутку имамо тек око 400 возила. И тај контингент аутомобила већ наредног дана креће пут Европе. Спремамо и аутомобил са седам седишта. Тај посао ћемо завршити до половине наредне године", истакао је Ферара у интервјуу Новостима.

"Само за шест претходних месеци, у новој фабрици у Крагујевцу и код седам кључних коопераната из Италије, посао је нашло око 2.900 радника, а "Фијат Србија" је сада спреман да производи више од 17.000 аутомобила месечно", навео је Ферара.

Он је подсетио да је у делу фабрике, познатијем као "Каросерија", монтирано око 320 робота, а у осталим деловима фирме још око 100.

"Тврдим да то немају друге конкурентске фабрике. Човек може да погреши, али ови компјутери најновије генерације – никако. Имамо програм који нам потврђује да нам је сваки шраф добро постављен. И за то компјутери избацију одговарајући сертификат. То прилажемо сваком купцу – од Америке до Аустралије, ако је потребно", напоменуо је Ферара.

За сада се у Крагујевцу не одустаје од производње "пунта". У питању је најпродаванији "Фијатов" аутомобил који је доживео три верзије и који је продат у скоро седам милиона примерака.

"Имамо добар аутомобил који је изузетно тражен на тржишту северне Африке – у Мароку, Тунису и Египту", указао је Ферара и додао да ће "пунто" производити све док постоји потражња.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *