Одборници у Добоју примаће само 790 марака накнаде

Одборници у Скупштини града Добој убудуће ће примати 790 КМ на име одборничке накнаде, умјесто ранијих 890 КМ, што је умањење за 12 одсто. Предсједник Скупштине Есмин Махмутовић рекао је да су се одборници приликом смањења руководили износима накнада у општинама које су добиле статус града. Махмутовић је истакао да су примања добојских одборника мања […]

среда, децембар 26, 2012 / 14:36

Одборници у Скупштини града Добој убудуће ће примати 790 КМ на име одборничке накнаде, умјесто ранијих 890 КМ, што је умањење за 12 одсто.

Предсједник Скупштине Есмин Махмутовић рекао је да су се одборници приликом смањења руководили износима накнада у општинама које су добиле статус града.

Махмутовић је истакао да су примања добојских одборника мања од примања њихових колега у Бијељини, Бањалуци и Требињу.

Према одлуци о одређивању новчане накнаде одборницима, осим 790 КМ, одборницима припада и 10 одсто тог износа за сваку припрему и присуство сједницама парламента, као и за присуство закључењу брака.

Нова одлука предвиђа да одборници буду награђени и са по 10 одсто наканде, односно са по 79 КМ, за свако присуство јавним расправама, као и за учешће у раду скупштинских комисија.0 КОМЕНТАРА

  1. Све док одборници у градским скупштинама добијају надокнаде веће од 100 КМ мјесечно у клупама ће сједити они којим је једини мотив новац.
    За њих су гласали из сажаљења, без обзира што они појма немају шта је њихова улога нити знају шта је политика.
    Са њима је лако манипулисати.
    Али све смо то ми заслужили.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *