Објављена збирка лирике – Рукавци

Није ћирлицом, али Фронтал нетржишно подржава умјетност у свим њеним формама, па стога објављујемо вијест о издању књиге још једног латиничног српског писца. Огњен Радовић је објавио шесту збирку поезије „Рукавци“, која је доступна за бесплатно преузимање. Илустрације за збирку урадила је Ведрана Караџа. Овом збирком отворен је други круг разматрања људске природе, страха од […]

петак, март 7, 2014 / 10:00

Није ћирлицом, али Фронтал нетржишно подржава умјетност у свим њеним формама, па стога објављујемо вијест о издању књиге још једног латиничног српског писца.

Огњен Радовић је објавио шесту збирку поезије „Рукавци“, која је доступна за бесплатно преузимање.

Илустрације за збирку урадила је Ведрана Караџа. Овом збирком отворен је други круг разматрања људске природе, страха од живота и страха од смрти, с тим да је у овом дијелу пажња с митолошког бића из збирке „Ориго“ преусмјерена на митове с овог подручја.

„Рукавци“ су подијељени на три сегмента, у складу са три дијела тока ријеке – извор (цренон), главни ток (рхитхрон) и ушће (потамон). Сваки дио ограничен је илустрацијама Ведране Караџе, на којима су представљене неке од најзаступљенијих животиња и биљака у Босни и Херцеговини.

Разграђујући асоцијације које се везују за издвојене представнике природе, додани су и зуби као људски елемент. Њихова улога јесте да додатно нагласе главне тачке у одрастању жене и мушкарца: предњи зуб (први зуб), очњак и умњак (посљедњи зуб).

Први дио збирке бави се изворима незадовољства и страха те њиховим мијенама у свакодневном животу.

Други дио се бави сукобљавањем са сопственим ограничењима, која су одређена свиме што је истекло из извора и што се задржава у околностима.

Трећи дио се шири на природне законитости пролазности, пружајући тиме могући излаз и наду.

Више информација о раду Огњена Радовића, као и све збирке у електронском формату, можете пронаћи на: ognjenradovi.wordpress.com i www.facebook.com/ognjen.radovic.poezija.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *