Обама и Кастро заједно на самиту у Панами

Амерички предсједник Барак Обама, почеће данас четвородневну посјету Латинској Америци, укључујући и учешће на Америчком самиту 10. и 11. априла у Панами, гдје ће бити присутан и кубански предсједник Раул Кастро. Америчка Бијела кућа саопштила је да ће, током самита, бити много могућности за разговоре између Обаме и Кастра, наводећи, међутим, да никакав званични састанак […]

четвртак, април 9, 2015 / 09:37

Амерички предсједник Барак Обама, почеће данас четвородневну посјету Латинској Америци, укључујући и учешће на Америчком самиту 10. и 11. априла у Панами, гдје ће бити присутан и кубански предсједник Раул Кастро.

Америчка Бијела кућа саопштила је да ће, током самита, бити много могућности за разговоре између Обаме и Кастра, наводећи, међутим, да никакав званични састанак двојице лидера још није планиран.

Обама ће најпре посјетити Јамајку, одакле ће, у четвртак увече отпутовати у Панаму.

Како наводи „Вашингтон пост”, Куба учествовањем на самиту, којем ће присуствовати најмање 35 шефова држава и влада, окончава пет деценија дугу званичну изолацију на западној хемисфери.

Док званичници кажу да је мало вјероватно да ће САД и Куба завршити преговоре и поново успоставити дипломатске односе прије самита, има и јаких назнака да ће можда бити отклоњена највећа препрека у преговорима.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *