Обама додијелио Русији сталне нормалне трговинске односе

Предсједник САД Барак Обама данас је званично одобрио Русији режим „сталних нормалних трговинских односа” (PNTR), после недавне акције Конгреса која му је отворила пут за уклањање трага који је оставила ера Хладног рата на трговину између тих двају земаља, пренијела је агенција Ројтерс. „Утврђено је да Руска Федерација у потпуности поштује захтјеве о слободи емигрирања”, […]

четвртак, децембар 20, 2012 / 19:53

Предсједник САД Барак Обама данас је званично одобрио Русији режим „сталних нормалних трговинских односа” (PNTR), после недавне акције Конгреса која му је отворила пут за уклањање трага који је оставила ера Хладног рата на трговину између тих двају земаља, пренијела је агенција Ројтерс.

„Утврђено је да Руска Федерација у потпуности поштује захтјеве о слободи емигрирања”, у оквиру амандмана на закон Џексона-Веника из 1974, навео је Обама у проглашењу „сталних нормалних трговинских односа” са Русијом.

Тај амандман је повезивао одобравање повољних америчких царина са правима Јевреја у бившем Совјетском Савезу да слободно емигрирају.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *