НСП: Нема укидања стечених права радника

Нова социјалистичка партија подржава јасан став Савеза синдиката Републике Српске да се ни по коју цијену не дозволи укидање стечених права радника, саопштено је из ове странке. – Сви се ми слажемо да је потребно одвојити рад од нерада и да је потребно побољшати поједина рјешења у постојећој законској регулативи, али ни по коју цијену не смије […]

субота, март 15, 2014 / 17:39

Нова социјалистичка партија подржава јасан став Савеза синдиката Републике Српске да се ни по коју цијену не дозволи укидање стечених права радника, саопштено је из ове странке.

– Сви се ми слажемо да је потребно одвојити рад од нерада и да је потребно побољшати поједина рјешења у постојећој законској регулативи, али ни по коју цијену не смије се дозволити да послије стогодишње борбе за своја права, радници у Републици Српској постану још већи робови и плијен ратних профитера и криминалаца на власти – кажу у НСП.

У овој партија тврде да, тек када се успостави истинска правна држава и кад акционарство као облик власништва буде омогућило радницима управљачка права у њиховим предузећима и институцијама, и кад Сидикат не буде оружје у рукама мафијашке власти, може се разговарати о промјени законских рјешења.0 КОМЕНТАРА

 1. Ova stranka se bori protiv nepotizma i stranackog zapošljavanja.
  Opština Foča u vrijeme Zdravkove vlasti nije primala po partijskim knjizicama,nije primala bez konkursa….i uvijek je poštovala prava radnika.
  Zdravko se nije obogatio za 8 godina vlasti,i dalje se stalno vidja na ulicama Foče u redovnoj šetnji sa prijateljima.

 2. Vlast samo čeka da prođu izbori pa će da ukne sve i prava i radnike. Prihvatiće kao i sve što su do sada prihvatili što nam ne nametnto za Zapada na da podbiju, starru, unište. Sve protvi naroda, neka pomre, bez posle,bez fabrika, preduzeća. Ostaće samo privantici-mafijaši da pljačkaju ne opljačkano.
  Zar neko može da veruje ovoj vlast da neće prihvatiti uslovljavanja MMF-a, kad joj od MMF kredita se finansira državna administracija, kad sa tim kreditom od bezvredno odštapanog novca opstaje na vlasti i vlada narodom, kupujući socijalni mir isplatom MMF-voskih penzija, i bezobrazno visokih budžetarskih plata.
  Koje je preduzeće država osnvala, koji je fabriku izgradile, gde je pokrenula proizvonju, šta je sa namerno blokiranim fabrikama koji stoje 10-15 godina, i namerno se nita ne rešava, iako je sva oprema tu.
  Jednostavno je neko došao i odlučio pre 10-15 godina i rekao to više neće raditi i tačka, nama proizvodnje to mora da se uvozi, to smo obećali Zapadu.

 3. U ovoj državi sve može da propade, i privreda, sve fabrike, i radnici kompletan narod, samo vlast nikako nemože da propade ona ne nazavisna od naroda, ona ne zavisi od naroda nego od od onih čije dikretve spovodi.

  Normalno bi bilo kad preduzeća i privreda propadaju da prvo propadne vlast koje je odgovorna što nije bila sposobna da vodi privredu. Da se vlasti smenju dok se stanje u privredi ne rešu, normalno bi bilo da u opštinama gde je propala i unitena privreda da prvo propadnu načelnici, odbornici, da se smenjuju, a ne da sve oko njih propada a oni se podsmevaju narodu kojeg su uništili.
  Sve dok se to ne promeni, sam nalin vladanje i odnosa prmema vlasti i državi ovde se ne može ništa pokrenti, propadaćemo.
  Vlast nema nikave ni pravne i političke odgovornosti za narod i sudbinu naroda, što je njena suština,
  Sve što je više vlast uništavala narod, što je više razarala privrede, raspodavala preduzeća i pare trpala u budžet i trošila što se više zaduživala sve je više sebi dizala plate, rasipala se na sve strane.
  Da smo normalan narod, prodaja preduzeća i trpanje para u budžet i trošenje kroz plate neke paraziteske administracije to bi bilo krivično delo i odgovovni bi se našli na sudu i u zatvoru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *