Новоусташка стварност: Српске пјеваљке као оправдање за насиље

Због масовне туче за вријеме свадбене вечере у једном задарском ресторану током које су, осим флаша и пепељара, летјеле зубне протезе и стакла из наочара, на Општинском суду у Задру на условну казну од осам мјесеци неправоснажно је осуђен Ж. М. (58), пише Слободна Далмација.

петак, август 11, 2017 / 09:29

Задранин се теретио за два кривична дјела, а “крвава” вечера, која се завршила одласком младенаца и младожењином поруком гостима са микрофона “ајте сви у п… материну”, одиграла се око 1:30 часова ујутру током 2013. године.

Како је утврђено на суду, сукоб је почео након што је 58-годишњак полио водом пријатеља М.Б. јер је на плес позвао његову супругу. Кад му је његов син приговорио, Ж. М. је према њему бацио стаклену флашу. Но, како се овај измакнуо, стаклена флаша погодила је у главу његову супругу А. Б. која је плесала на плесном подију.

Жена је задобила отворене ране десног образа и фрактуре осмог зуба, но сукоб није стао на томе, па је Ж.М. након тога из непосредне близине ударио и у нос пепељаром М.Б. који је задобио нагњечења носа и површинске повреде главе.

Осуђени 58-годишњак на суду је испричао да је те вечери младожењи најприје приговорио што су се на вечери слушале “пјеваљке из Србије” јер је он инвалид Домовинског рата, па му та музика смета.

Навео је да флашу није могао да баци јер су на њему била три конобара, а три на М.Б, додавши како је овај њега гушио и тукао шаком, а и он њега “нормално”. Његова госпођа је, како је рекао, од страха и шока кренула према вратима.

– Када ме погодио пепељаром излетела ми је протеза, пао сам и узео пепељару и кренуо сам да га гађам, али промашио сам – рекао је 58-годишњак.

– У том ме тренутку М.Б. ухватио рукама за врат и почео да ме гуши – рекао је на суду, на што је М.Б. објаснио да га је 58-годишњак ударио тако да му је избио једно стакло из наочара.

– Кад смо се потукли рвали смо се и гурали. Гађао сам га чашом јер је он боцом гађао мог сина. Невјеста ми је директно са свадбе отишла у болницу. Имала је посекотину на десној страни лица и зуб јој је разбијен – рекао је М.Б.

Једна од гошћи на свадби је додала како је заједно са супругом 58-годишњака на поду тражила његову протезу.

– Чим му је нашла протезу, супруга је узела торбу, напустила простор и отишла у предворје – казала је.

Други свједок је додао како се све догодило у три секунде око поноћи када “мозак баш не ради”, пише Слободна Далмација.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *