Новосадски СПС преломио: Са СНС-ом формирамо власт у граду

Новосадски одбор Социјалистичке партије Србије саопштио је да је постигао договор о формирању нове градске власти са Српском напредном странком.  „У оквиру нове већине у Скупштини Новог Сада, коју чине 42 одборника, постигнут је чврст договор о начину финансирања града, политичкој платформи, визији развоја и принципима на којима ће Нови Сад функционисати у наредне четири […]

четвртак, август 30, 2012 / 14:32

Новосадски одбор Социјалистичке партије Србије саопштио је да је постигао договор о формирању нове градске власти са Српском напредном странком.

 „У оквиру нове већине у Скупштини Новог Сада, коју чине 42 одборника, постигнут је чврст договор о начину финансирања града, политичкој платформи, визији развоја и принципима на којима ће Нови Сад функционисати у наредне четири године”, наводи се у саопштењу СПС-а.

Нову већину чиниће 15 одборника СНС-а, седам одборника СПС-а, шест одборника Ромске демократске странке, по пет одборника Демократске странке Србије и Двери, три одборника Српског покрета обнове и један одборник странке Ниједан од понуђених одговора (НОПО).

Централе странака раније су искључиле из чланства све одборнике Двери у Новом Саду и одборника НОПО.

СПС је синоћ саопштио да је постигнут договор да нови градоначелник Новог Сада буде председник Градског одбора СНС-а Милош Вучевић, његов заменик ће бити председник Градског одбора ДСС-а Борко Илић.

Председник Скупштине града биће председник новосадских социјалиста Синиша Севић, а његов заменик је Мирослав Илић, који је изабран на листи Двери.

„Уверени смо да ће људи који ће у наредном периоду управљати Новим Садом од нашег града поново направити лидера међу градовима Србије и место пожељно за инвестиције и безбедан и пристојан живот свих наших суграђана”, оцењује се у саопштењу.

Ванредна седница Скупштине града на којој је требало да се расправља о смени актуелне градске власти предвођене Демократском странком, јуче је одложена „до даљег”, јер није било кворума за њено одржавање.

Председница Скупштине града Александра Јерков из Лиге социјалдемократа Војводине казала је да ће заказати ванредну седницу градског парламента након широких консултација са свим одборничким групама.

Седница је била заказана на основу захтева 34 одборника опозиције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *