Нови састанак шесторке између 22. и 25. августа?

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић води консултације с лидерима политичких странака о сљедећем редовном окупљању и уколико то буде свима одговарало, тај састанак би могао да буде одржан између 22. и 25. августа у Мостару, изјавио је данас Срни портпарол ХДЗ-а 1990 Весо Вегар. "Термин одржавања састанка зависи од осталих политичких лидера с обзиром да […]

субота, август 11, 2012 / 12:32

Предсједник ХДЗ-а 1990 Божо Љубић води консултације с лидерима политичких странака о сљедећем редовном окупљању и уколико то буде свима одговарало, тај састанак би могао да буде одржан између 22. и 25. августа у Мостару, изјавио је данас Срни портпарол ХДЗ-а 1990 Весо Вегар.

"Термин одржавања састанка зависи од осталих политичких лидера с обзиром да је вријеме годишњих одмора, али надамо се да ће понуђени термин бити прихватљив за све", додао је Вегар.

Он је потврдио да ће главне теме састанка бити провођење одлуке у случају "Сејдић и Финци", као и реализација договора из бриселске Мапе пута.

Према његовим ријечима, позив за састанак упућен је и предсједнику СДА БиХ Сулејману Тихићу који је већ потврдио долазак у Мостар.

"Тихић је овај процес започео са нама и ми смо га зато и позвали. На њему је да тај позив прихвати или одбије", рекао је Вегар.

ХДЗ 1990 саопштио је данас да сматра да "из одговорности за стање у БиХ и обавеза које стоје на путу БиХ према ЕУ, посебно конкретним обавезама из једногласно прихваћене Мапе пута, треба наставити заједнички рад на проналаску заједничких прихватљивих рјешења за све".

Босић: Не постоје услови да се 20. августа одржи састанак шесторке

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је Срни да не постоје услови да састанак лидера шест водећих политичких партија у БиХ буде одржан око 20. августа, јер ће лидер СДП-а БиХ Златко Лагумџија у том периоду боравити у САД.

Босић је напоменуо да оно што је преузето као обавеза до 1. септембра неће бити испуњено.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *