Нови Сад: Чанак оптужен да је пребио човјека

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић позвао је истражне органе да најхитније утврде разлог скандалозног, бруталног пребијања Београђанина Павла Лешановића /47/, у којем су учествовали предсједник Лиге социјалдемократа Војводине /ЛСВ/ Ненад Чанак и његови тјелохранитељи. "Најоштрије осуђујем Чанка и његове телохранитеље због бруталног пребијања Лешановића и захтевам од надлежних органа да сви учесници тог дивљачког чина […]

недеља, септембар 23, 2012 / 19:03

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић позвао је истражне органе да најхитније утврде разлог скандалозног, бруталног пребијања Београђанина Павла Лешановића /47/, у којем су учествовали предсједник Лиге социјалдемократа Војводине /ЛСВ/ Ненад Чанак и његови тјелохранитељи.

"Најоштрије осуђујем Чанка и његове телохранитеље због бруталног пребијања Лешановића и захтевам од надлежних органа да сви учесници тог дивљачког чина буду изведени пред лице правде, те примерено кажњени", наводи Вучевић у саопштењу.

Према његовим ријечима, Лешановић је био предмет невиђене тортуре лидера једне странке и његовог обезбјеђења, вјероватно из разлога што насилницима није било по вољи његово "ванновосадско" поријекло.

Он је примјетио да Чанку и његовим "силеџијама" изгледа није било познато да је Нови Сад одувијек био центар мултиетничости, мултиконфесионалности и мултикултуралности.

Лешановић је пријавио јутрос Полицијској управи у Новом Саду да су га Чанак и његови тјелохранитељи око 2.00 часа претукли испред новосадског ресторана "Тако је суђено", чији је власник некадашњи ватерполиста Данило Дача Икодиновић.

Чанак је данас посредством Информативне службе ЛСВ-а категорично демантовао било какво учешће у тучи, наглашавајући да је Лешановић сам пао испред поменутог ресторана.

Истовремено, у Информативној служби новосадске Полицијске управе Срни је речено да је у току интензивна истрага о свим околностима које су довеле до инцидента, као и да се провјеравају сви наводи из Лешановићеве пријаве, те испитују свједоци немилог догађаја.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *