Нови Монтевидео креће са Новом годином

Прва од девет нових епизода телевизијске серије „Монтевидео, Бог те видео”, у режији Драгана Бјелогрлића и у продукцији београдске компаније „Интермедија Нетворк”, биће премијерно приказана 31. децембра увече на Првом програму Радио-телевизије Србије. Тих девет нових епизода, укључујући репризу прве, биће емитовано на програму РТС 1 од 13. јануара, сваке недеље у 20 часова, под […]

петак, децембар 28, 2012 / 08:55

Прва од девет нових епизода телевизијске серије „Монтевидео, Бог те видео”, у режији Драгана Бјелогрлића и у продукцији београдске компаније „Интермедија Нетворк”, биће премијерно приказана 31. децембра увече на Првом програму Радио-телевизије Србије.

Тих девет нових епизода, укључујући репризу прве, биће емитовано на програму РТС 1 од 13. јануара, сваке недеље у 20 часова, под заједничким насловом „На путу за Монтевидео”, најављено је данас на конференцији за новинаре.

Серија описује само путовање наших фудбалских реперезентативаца 1930. године од Београда до Монтевидеа и представља материјал који неће ући у други филм.

Сцене узбудљивог путовања односе се на онај дио приче ове фудбалске саге који је смјештен између два филма.

Бјелогрлић је подсјетио да је то путовање у стварности трајало десетак дана возом – преко Хрватске, Аустрије, Швајцарске и Лихенштајна све до Француске и мјесец дана прекоокеанским бродом „Флорида” од Марсеја до Уругваја.

Први филм и већ емитоване епизоде ТВ серије „Монтевидео, Бог те видео”, који су доживели рекордну гледаност у Србији, описивали су формирање националног тима пред Прво свјетско првенство у Монтевидеу.

За други филм управо се снимају завршне сцене, а премијера је, како је рекао Бјелогрлић, у плану за април 2013. године.

„Све заједно био је то велики и мукотрпан, али и диван посао. Знам да су очекивања публике висока после успеха првог филма. Тешко је то поновити и чини ми се да сада имам већу трему него на почетку пројекта”, признао је он.

Како је додао, садржај те-ве серије је плод маште, без важних фактографских података. Заснован је на причи Срђана Драгојевића и сценарију Ранка Божића, на којем су сарађивали Димитрије Војнов и сам редитељ.

Млади глумац Виктор Савић, који игра фудбалера Милутина Ивковића, изјавио је да су сви „чланови репрезентације” провели већ више од три године заједно на овом пројекту и да је њихов однос за то вријеме нарастао у најљепшем смислу.

„Невероватно, али није било никаквих свађа. Почели смо да функционишемо као тим или као један разред, а Бјела нам је разредни старешина”, нашалио се он.

У новим епизодама има и нових глумаца. Екипи фудбалера, које као и до сада предводе Милош Биковић и Петар Стругар у улогама легендарних Тиркета и Моше, придружује се Иван Зекић у улози фудбалског професионалца Ивице Бека.

Играју и наша манекенка Наташа Војиновић, затим позната хрватска глумица старије генерације Божидарка Фрајт, њена ћерка Бојана Грегорић, као и Горан Навојац и Филип Шоваговић, словеначки глумац Алжан Пелесић, Тзортзоглоу Стратос из Грчке…

Епизодне улоге историјских личности тумаче Предраг Ејдус (Нушић), Нела Михаиловић (Жанка Стокић), Миодраг Филиповић (Црњански)…

Иначе, гледаоци ће имати прилике да се подсете и првих девет већ емитованих епизода ТВ серије „Монтевидео, Бог те видео” које ће бити репризно приказане сваког дана пре почетка емитовања приче о путовању за Монтевидео.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Našem narodu bi bilo pametnije da ide da se bori za svoje resurse i da ne dozvoli vlasti da resurse koji pripadaju narodu ona prisvaja i rasprodaje zarad opstanka na vlasti nego što gleda nekakve televizijske programe nekakve spektakle,serije koji su najobičniji opijum za narod.
  Cilj ove vlasti je da ogromnom količinom industrije zabave koje se emituje preko televizijskog signala narodu popuni sve mentalen kanale, da ovi više nemaju snage ni da misle, njihov mozak postaje prezasićene senzacijama, spektaklima masovnih medija. Stvara se ogormna demokratija buke u kojoj se u pravoj poplavi informacija čovjek teško snalazi. Tako se u narodu smišljeno ubija volja za borbom za svoja prava, az borbom protiv kriminalizovane mafijaške vlasti.
  MOžda ste primjerili kad su serije počela da se daju naodu.
  Kad je došao Dodik i njegova pljačkaška, banditska privatizacija 1997 godine. Tada je počeo jedan atak na ljudski svijest,krenulo je osvajanje te svijesti, briše se sva istorijska svijest, svo kulturno naslijeđe, kičom i šundom su preplavljeni kanali emitovanja TV signala.
  Krenulo se sa uništavanjem morala, sve nacionalne vrijednsoti su obezvrjeđivane. Krenulo se sa manipulacijom svešću, kao najjačim oružjem novog svetskog poretka i neoliberalizma. Promoviše se lak način bogaćenja, lopovoluk, počinje da se prezire rad. Kod nas stoluje prevara i pljačka umjesto da stoluje rad.
  Ovo što nam se danas događe je samo ishod jednog procesa koji je počeo pre 15 godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *