Ноле опуштено у финале егзибиције у Дубајиу

Први тенисер свијета Србин Новак Ђоковић пласирао се у финале егзибиционог турнира у Абу Дабију, пошто је данас у првом полуфиналу победио Шпанца Давида Ферера са 6:0,6:3. Ђоковић је показао да располаже вјероватно најбогатијим арсеналом удараца на свијету на које Ферер, нарочито у првом дијелу игре, није имао одговор. Први сет је био права демонстрација […]

петак, децембар 28, 2012 / 19:38

Први тенисер свијета Србин Новак Ђоковић пласирао се у финале егзибиционог турнира у Абу Дабију, пошто је данас у првом полуфиналу победио Шпанца Давида Ферера са 6:0,6:3.

Ђоковић је показао да располаже вјероватно најбогатијим арсеналом удараца на свијету на које Ферер, нарочито у првом дијелу игре, није имао одговор.

Први сет је био права демонстрација силе нашег аса, који је за свега 30 минута дошао до 6:0.

Снажним форхендима којима је засипао терен шпанског тенисера, мудрим лоб ударцима и елегантним покривањем мреже, српски тенисер је просто прегазио Шпанца.

Изгледало је да ће мучење за Ферера да се настави и у другом дијелу игре, пошто је Ђоковићев сваки ударац буквално, проналазио мету. Ипак, Ферер је некако успио да се ишчупа из „мреже” нашег тенисера и да коначно освоји гем на свој сервис (1:1).

Охрабрен, Ферер је одмах дошао до брејка – 2:1, али не задуго, пошто му је наш ас узвратио (2:2), а затим је до краја држао кормило меча стигавши до финала егзибиције у Абу Дабију.

Ђоковић ће се у борби за титулу састати са Николасом Алмагром, који је савладао Јанка Типсаревића са 2:1. Није такав исход био на видику у првом сету, који је лако освојио Јанко Типсаревић: 6:2. У другом, међутим, није препуштао сервис све до 6:6 и тај-брејка, када је почео пад у Типсаревићевој игри. Брзо је препустио предност Шпанцу од 5:1, затим и коначних 7:3, а у трећем сету је потпуно испустио конце и освојио само два гема: 6:2, 6:7(3), 2:6.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *