Никшић Инцку: Ево Вама кључеви Федералне Владе!

Предсједник Владе Федерације БиХ Нермин Никшић упутио је писмо високом представнику Валентину Инцку и амбасадорима држава чланица Управног одбора Савјета за провођење мира у БиХ у којем тврди да кључне институције у ФБиХ већ дуже вријеме не функционишу због блокада политичких странака на челу са СДА. Никшић је навео да се у јавности покушава створити […]

четвртак, март 14, 2013 / 10:18

Предсједник Владе Федерације БиХ Нермин Никшић упутио је писмо високом представнику Валентину Инцку и амбасадорима држава чланица Управног одбора Савјета за провођење мира у БиХ у којем тврди да кључне институције у ФБиХ већ дуже вријеме не функционишу због блокада политичких странака на челу са СДА.

Никшић је навео да се у јавности покушава створити лажна слика о функционисању федералних институција.

"То апсолутно није тачно, а директна је посљедица блокада покретањем процедуре заштите виталног националног интереса приликом изгласавања неповјерења Влади. То је злоупотреба уставних механизама којима се у потпуности обезвријеђује њихова суштина", навео је Никшић у писму, а преносе федерални медији.

Према његовој оцјени, мотив блокирања Уставног суда ФБиХ јесте да оне политичке опције које евидентно немају подршку у Парламенту ФБиХ на овај начин покушавају да задрже своје позиције.

Федрални премијер изразио је забринутост и због опструкција у раду Владе која се бори да очува какву-такву финансијску стабилност, оптужујући прије свих предсједника ФБиХ Живка Будимира.

Како све ово очигледно није довољан разлог да ОХР реагује и оправда своје постојање, истиче Никшић, лако је могуће направити хаос и у складу са Уставом и законима, па се, напримјер, могу обуставити сва плаћања из буџета.

"У том случају све више вјерујем да је једини излаз да Вам уручим кључеве Федералне владе, па да ОХР, у сарадњи са СДА, Јерком Иванковићем Лијановићем и Будимиром, настави да руководи институцијама за које тврдите да и сада функционишу, те Вам онда то не би требало да буде проблем", поручио је Никшић у писму Инцку.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *