Нијемци пополовљени у подршци Меркеловој

Скоро половина Нијемаца који су учествовали у недавном истраживању противе се да канцелар Ангела Меркел остане и четврти мандат на дужности. У истраживању агенције Инса за њемачки политички магазин "Цицеро" наводи се да 48 одсто испитаника није подржало изјаву: "Слажем се да Ангела Меркел остане канцелар и након савезних избора 2017. године". Око 27 одсто […]

среда, мај 11, 2016 / 21:12

Скоро половина Нијемаца који су учествовали у недавном истраживању противе се да канцелар Ангела Меркел остане и четврти мандат на дужности.

У истраживању агенције Инса за њемачки политички магазин "Цицеро" наводи се да 48 одсто испитаника није подржало изјаву: "Слажем се да Ангела Меркел остане канцелар и након савезних избора 2017. године".

Око 27 одсто жели да Меркелова остане на дужности и четврти мандат, док око 25 одсто нема став о том питању или не жели да одговори.

Лист пише да према резултатима анкете, скоро двије трећине испитаника јасно не жели да Меркелова остане на дужности.

"То показује да су Нијемци све више уморни од Меркелове која је на власти већ 11 година", рекао је главни и одговорни уредник лист Кристоф Швенике агенцији Ројтерс, додајући да је важан фактор и њено рјешавање мигрантске кризе.

Лист наводи да је њена политика према мигрантима прошлог љета била погрешна, како на националном, тако и на европском нивоу.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *