Није Сјеверна Кореја: Милови му припремају простор за нову кандидатуру

Лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић биће предсједник државе уколико одлучи да се кандидује, увјерен је предсједник парламента, Иван Брајовић.

петак, октобар 13, 2017 / 11:57

На питање да ли мисли да ће се Ђукановић кандидовати за предсједника Црне Горе, Брајовић је рекао да ће то бити само Ђукановићева одлука, али да ако лидер ДПС-а одлучи да се кандидује, вјерује да ће бити шеф државе.

Брајовић, који борави у званичној посјети Србији, казао је да су односи између Подгорице и Београда, иду узлазном путањом и да у последњој деценији никад нијесу били бољи.

Брајовић је говорећи о положају црногорске мањине у Србији и српске Црној Гори, за Радио телевизију Србије рекао да би волио да Црногорци у Србији буду лојални Србији, али да не забораве матицу.

„Исто мислим и за грађане Србије у Црној Гори. Ту причу о лошем положају мислим да пласирају они који национално изјашњавање желе да користе за лагодно политичко позиционирање у систему и не доприносе добрим односима двије државе“, рекао је предсједник црногорског парламента.

Коментаришући припрему Декларације о заштити српској језика и идентитета Срба у региону, а на питање да ли мисли да су идентитет и српски језик угрожени у Црној Гори, Брајовић је рекао да у Уставу Црне Горе и законима постоји дефинисана заштита права на језик.

„Мислим да Црна Гора треба да буде афирмативан примјер за те случајеве. Када сте поменули декларацију, морам да кажем да и декларације и меморандуми, како имам искуство из наше ближе просслости, указују да треба бити опрезан са њима“, рекао је Брајовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *