Независне новине: Мило Ђукановић личност године

Независне новине, у својој трационалној годишњој манифестацији прогласиле су Мила Ђукановића, премијера Црне Горе за Личност године. У Кристалној сали Хотела "Босна" у Бањој Луци одржана је свечаност проглашења личности године у организацији Независних новина. Иако је било планирано да му награда буде уручена на свечаности у Бањoj Луци, Ђукановић због магле није могао да […]

понедељак, децембар 17, 2012 / 19:09

Независне новине, у својој трационалној годишњој манифестацији прогласиле су Мила Ђукановића, премијера Црне Горе за Личност године.

У Кристалној сали Хотела "Босна" у Бањој Луци одржана је свечаност проглашења личности године у организацији Независних новина.

Иако је било планирано да му награда буде уручена на свечаности у Бањoj Луци, Ђукановић због магле није могао да допутује.

Ђукановић се на недавно одржаним изборима у Црној Гори на велика врата вратио на политичку сцену и по шести пут постао премијер.То га чини једним од рекордера, а може се похвалити и да је био најмлађи премијер у Европи, пише Глас Српске.

У образложењу одлуке је наведено да је Црна Гора захваљујући политици коју је водио и води Ђукановић примјер “мултиетничког склада“, што је био један од бројних разлога због којих му је припало признање.

Награде су уручене и најбољим члановима Савјета министара БиХ и влада РС и ФБиХ по избору читалаца “Независних”.

Признање је додијељено предсједавајућем Савјета министара БиХ Вјекославу Беванди, министру просторног уређења, грађевинарства и екологије РС Сребренки Голић и премијеру ФБиХ Нермину Никшићу.

За привредника године изабрана је генерални директор “Електропривреде РС” Бранислава Милекић.

У образложењу се наводи да је за пет година, колико се налази на челу овог јавног предузећа, његово пословање стабилизовано, смањени су дистрибутивни губици, побољшани финансијски резултати и започети нови капитални пројекти.

“Независне новине” од ове године установиле су и нову награду за подвиг године, која је постхумно припала Јелени Трикић.

Она је одбила да се подвргне лијечењу јаким цитостатицима да би родила сина.

Мајка Храброст је преминула 39 дана послије рођења сина Николе.

Свечаност у Бањој Луци својим присуством су увеличали бројни званичници, представници дипломатског кора, вјерских заједница и истакнуте личности из културног, јавног и спортског живота БиХ.

Награда “Никола Гузијан” за новинара који је својим радом обиљежио 2012. годину припала је замјенику главног и одговорног уредника “Вечерњег листа” Валентини Рупчић.

Повезано (2011): Ноле, пази од кога примаш награде

 0 КОМЕНТАРА

 1. Крими рад, крими рад, Содома и Гомора, Opam gangham style……. Шмитран је кокошар, Мило је Краљ!

  Само за друштво у ћошку:

  http://www.youtube.com/watch?v=oZsREArZnbA

  „Prethodne ličnosti godine su Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, Ivo Josipović, predsjednik Hrvatske, Tanja Fajon, izvjestilac Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju, Sulejman Tihić, Miroslav Lajčak, Milorad Dodik, Rafi Gregorijan, Mirsada Prašo i Kliford Bond.“

  СТРААААААААААШНО!

 2. Невиђено чудо,гдје се види и на фотографији,да се и сама личност године томе чуди. http://www.nebojsavukanovic.info/node/446
  Многи се чуде,како режимска новина није прогласила ММ за личност године,јер је виђено тко се са киме јавно грли и љубака,гдје предпостављам да ће Монтенегро,можда још ове године,али сигурно идуће године,прогласити личност планете БОСА из Републике Српске,јер се то тако ваља,како би моћници остали што дуже на власти,и скрнавили-пљачкали до изнемоглости и бола своје сопствене грађане,како би се што масније и боље обогатили.Како год ситница дјевојци срећу квари,тако и реализација ситуација по питању криминала у Србији,и те како срећу квари моћницима у окружењу,па су одлучили да се и кроз овај вид „проглашења“групишу и додворавају грађанима.Живи били па видјели,дакле,како ће сачувати своју новонасталу и опљачкану-отету имовину.

 3. Мило Ђукановић признао Косово…
  А шта ради Гробар и екипа.
  Невјероватно је лицемјерје већине коментатора на Фронталу.

  Ајде Вукане царе, напиши нешто о Топаловићима. Нашиши зашто се ућутио твој омиљени политичар, Чифлук Сахибија.

 4. Пошто се ради о отвореном пишању по народу,својствено клошарском и сеоско – ђилкошком менталитету,поздрављам све коментаре, који су кратки, и узвраћају истом мером.

  Ових неколико сличних тема који се појављују, не заслужују ништа до сочних псовки, или још боље, само заћутати.
  :(:(:(

 5. „Prethodne ličnosti godine su Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, Ivo Josipović, predsjednik Hrvatske, Tanja Fajon, izvjestilac Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju, Sulejman Tihić, Miroslav Lajčak, Milorad Dodik, Rafi Gregorijan, Mirsada Prašo i Kliford Bond.“

  Ђоковић им сјебао просјек.. B-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *