Нервоза Турске и Сирије

Нови инцидент догодио се између Сирије и Турске пошто је сиријска војска омела потрагу за остацима турског војног авиона који је оборила, саопштио је данас дипломатски извор. Трага се за два пилота, нестала у петак када је Сирија оборила турски борбени авион Ф-4. По ријечима тог неименованог извора, сиријска војска нанишанила ракетним оруђем војни теретни […]

понедељак, јун 25, 2012 / 20:37

Нови инцидент догодио се између Сирије и Турске пошто је сиријска војска омела потрагу за остацима турског војног авиона који је оборила, саопштио је данас дипломатски извор.

Трага се за два пилота, нестала у петак када је Сирија оборила турски борбени авион Ф-4.

По ријечима тог неименованог извора, сиријска војска нанишанила ракетним оруђем војни теретни авион шпанске производње „ЦАСА ЦН-235” Службе за потрагу и спасавање, о чему је посада аутоматски обавијештена.

Како наводи агенција Франс прес, још се не зна да ли је спасилачки авион био у сиријском или међународном ваздушном простору.

Дипломатски извор је навео да је Министарство спољних послова Турске обавијестило о новом инциденту дипломате земаља ЕУ и НАТО, на састанку одржаном у недељу у Анкари.

По саопштењу Анкаре, Ф-4 је оборен у међународном простору, пошто је на кратко зашао у ваздушни простор Сирије.

Турска је послије тог инцидента затражила хитан састанак НАТО који ће се одржати у уторак у Бриселу.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *