Неко је напокон рекао: Милораде, не знаш да пјеваш

Да, помислили смо да нико не смије. Али то је рекао новинар Бране Божић гостујући у емисији 1 на 1, на АТВ.

понедељак, мај 16, 2016 / 22:40

Да, помислили смо да нико не смије. Али то је рекао новинар Бране Божић гостујући у емисији 1 на 1, на АТВ.

– Он једва чека изборе, испјева се за сваке изборе, дневно на два три мјеста. Он не зна пјевати, али воли,па добро, има много људи који не знају, а воле пјевати – нашалио се Божић на питање како је изгледао предсједник Српске. 

 Шалу на страну, није ово најважнија реченица који је Божић рекао, премда изгледа као занимљиво отварање за приказ његовог гостовања. За разлику од мноштва оних који су се претходних седмица упињали да учествују у стварању атмосфере неизвјесности и опасности због најављених скупова у Бањој Луци, Божић је био један од гласова разума, који ових дана нису били занимљиви.

То се најбоље могло видјети у Апострофу на истој телевизији, гдје разумне и одмјерене изјаве предсједника БОРС Миломира Савчића нису биле занимљиве, те је био у другом плану емисије, док су били форсирани вербални напади Милана Ковача и Синише Гатарића, те параноичне будалаштине Емила Влајкија.

За разлику од виђеног претходних седмица, Божић (коме су многи приговарали да је благ према актуелној власти у Српској) је пристојно, разложно и аналитично оцијенио ситуацију у Српској. Емисију можете погледати у снимку, а уколико за то немате времена, издвојили смо неке од његових теза по најважнијим питањима.  

– Син на једном скупу, отац на другом. Ми смо ушли у озбиљне подјеле. Ко то не види, не види ништа. Ми улазимо у једнуситуацију у којој ће се много штошта промијенити. Можда ће бити и у неком тренутку превише драматично

– Не можете ви неког да оптужујете за издају, а он одликован у рату, или рањен. Ви видите на оба протеста два пуковника, један на овој, један на оној бини. Зар су та два пуковника своје чинове зарадили издајући? Па немојмо, нисмо дјеца…

– Мислим да ће власт бити натјерана да озбиљније ради. Вама пропадне Банка Српске. То је као да пропадне Дојче банка. И као ништа се није догодило. Није пропала само још једна банка. Пропала је једина банка у власништву Републике Српске. Неко је поставио ту управу и на крају нико није одговоран. Није та управа поставила сама себе. Не говорим о одговорности коју утврђују органи гоњења, судови, тужилаштва. Говорим о моралној одговорности, и политичкој одговорности. Немогуће је да нико није одговоран. Од осам банака, једна једина је државна банка, и баш она пропадне.

– По мом вјеровању, власт ће бити натјерана врло брзо у битнију реконструкцију владе. Да не кажем нешто више, можда чак и пад владе. Биће натјерана. Јер реално, догађаји иду ка томе.

– Проблем власти је што од сваког прави издајника, ко не мисли као они. Постоје људи који никоме не припадају, а таквих је много, који кажу ово ти не ваља, и ти си издајникм, отприлике, ти не мислиш добро Републици Српској. Није тачно, не мисле да власт ради добро.

– У опозицији је превише политичара опште праксе. Ми не видимо људе који су будући министар привреде, будући министар финансија. Премијер може бити политичар општег типа, фронтмен из врха странке, али не видимо ко су ти људи који имају знања који ће водити ту причу.

– Недостаје нам морални ауторитет, а најбоље је да то буде институционални. Мислим да наш предсједник прави огромну грешку што ви више не разликујете кад он говори као предсједник странке, кад као шеф коалиције, а кад као предсједник републике. У свијету предсједници излазе из партија, а премијери држе партијску причу. Ми немамо више ауторитет који ће стати између и покушати да омогући дијалог и компромис.

– Мислим да су се из београдске оптике ствари предимензионирале. Да Београд није добро разумио овдашњу ситуацију. Не могу да вјерујем да нема довољно информација, мада је могуће и то, или да добијају искривљене информације. Београдски медији су водили причу, они су били ти који су практично створили причу да се овде спрема нешто страшно.0 КОМЕНТАРА

 1. Риче као да му је слон стао на Еустахијеву тубу.

  Емисија је била одлична, констатована тужна истина фа смо дубоко ппдијељено друштво и да је подјела сваким даном све већа.

  Показало се да протести јесу добра ствар, јер су показали да су Срби цивилизован народ, донијели су нови квалитет: НАРОД СЕ ОСЛОБАЂА СТРАХА, КОЈИ ПРЕЛАЗИ У КОСТИ ВЛАСТИ, опозиција коначно показује смислену акцију, преузима назад од Додика националну реторику и иконографију, и што је битно, ПРЕЛАЗИ У ОФАНЗИВУ. Додик је увијек ишао у сусрет проблемима, нападао их, одлично се при томе смалазио, а сада показује дезорјентисаност када дефанзивно дјелује.

  Јасно је да је неупоредиво већа енергија виђена у парку МС. Ако се ппнови протест, треба очекивати и оне које је Додик успио престрашити овај пут. Опозицији могу проблем представљати финансије, а Додику би сваки нови пут био проблем да поново натјера административне раднике. Осим тога, није немогуће да се укључе и странци! ако су осјетили да постоји енергија да се Додик отјера. У том случају би сам Додик могао показати родољубље тако што би се сам повукао. Као некад Караџић.

  У међувремену, само позив Тужилаштва БиХ да да исказ могао би му закомпликовати иовако тешко стање. А могућ је и гори сценарио по њега. Ипак, мене не би изненадило да он преживи и локалне изборе, иако ће му бити тешко, јер је каса празна. Тражећи лични спас, сигурно је спреман жртвовати своје људе, па и пристати на Владу националног спаса.

  Опозиција је прокоцкала велику прилику добијену побједом на локалним изборима 2012. години. Да није, Додику бисмо већ сад одбројавали ситно. Чињеница је да 50% становништва не воли ни позицију ни опозицију. Недоласком на скупове људи су ппказали. Из тога посебно опозиција мора извући поуке, уколико желе изборни резултат. Можда је и касно. И на протесту су направили грешку доносећи страначке заставе на протест који крсте као општенародни. Пун огодак су говорници из народа. Иако су говори били одлични, скоро да су сувишни наступи политичата, који су дијелом одговорни за тешко стање. Пријатно су ме изненадили пјевањем Боже правфе, да су трипут поновили Марш на Дрину, а посебно са стиховима „Наши дани“ и „Не кради државу“.

  Посматрао сам та лица у публици. Тачно се види да многи људи више немају снаге за осмијех, да су то „мртви“ људи, прегажени боједом и стрепњом, без снаге и да зацупкају на тактове „Марш на Дрину“.

  Они који су незадовољни, а не дођоше (таквих је највише), с правом се питају шта се добија као коначни резултат свега. У овој фази можемо очекивати тек смјену бахате однарођене власти, подређене моћи једног неотесаног појединца, који је изгубио компас. На промјену система и власт и опозицију ће натјерати тек класна побуна, они који нису дошли ни на један скуп, али с њима и половина оних који дођоше на скуп опозиције.

  Младен Босић представио се у једном потпуно новом свјетлу, до сада невиђеном. Чини се да има честите намјере, па се надамо да је сад добио „крила“ да крене у обрачун с нечаснима из властите странке. Уколико схвате да је моменат за департизацију и понуде нове политике, нови приступ, добиће шансу да опстану дуже од Додика, уз народни благослов. Ако не схвате поруку народа, „џаба су кречили“.

 2. Бранислав Божић је све добро рекао осим једног. Није Додик назвао издајницима чланство и гласаче СДС-а него руководство СДС-а. Ту није добро прецизирао.

  Што се тиче пјевања ја сам први рекао да је Додик сељачина гледе избора музике и пјевачког умјећа.

  Немојте ми отимати ексклузиву.

 3. drazen78bl,17.05.2016. 01:23:52

  “Посматрао сам та лица у публици. Тачно се види да многи људи више немају снаге за осмијех, да су то „мртви“ људи, прегажени боједом и стрепњом, без снаге и да зацупкају на тактове „Марш на Дрину“.“

  Колико пиксела је имао екран на којем си гледао та лица?

  Највећи букачи на Фронталу Рачић и Дражен као пизде гледале протест на телевизији, а Симо Ороз био у парку.

  Покрите се ушима…

 4. Opet čestite namere ima lik koji se bavi političkom korupcijom, kupovinom glasova, koji uhlebljuje Vukanovića i podržava Petrovića…

  Moraćete naći novog heroja.

 5. Djordje Balasevic>

  Ovo je rasklimana država.
  To više bre ni Pavaroti ne održava,
  kamoli jadan ja. Idi, to su naivna nadanja.

  Al možda legne marš, možda treba marš.
  Za ovo ovde veselo krdo što je na svome tek kad mu je tvrdo.
  Ostade mi marš, jedino jos marš.
  Jes da je pesmica bedna, al vremena vanredna – daj sta daš.

  Pa da probam još marš, kratko – jasno marš.
  Za ovo ovde, lenjo do srži čiji je moto „trpi i rži“.
  Ostade mi marš, ništa, samo marš.
  Uglavnom, što bi se reklo, al vreme je isteklo – daj šta daš.

  Marš ti, oca ti jebem bezobraznog.

 6. Овај да се скино го и изашао на бину са алатком у руци, не сумњам да би имао подршку и оправдање једних те истих.
  Ионако је поред рикања и подврискивања са руком у џепу „играо кликера“ док је стајао пред улицканом и намацканом паразитском „елитом“.

  Покушајте задржати поглед 10-так секунди на слику горе…физиономију, говор тијела, црте лица…,Шта нам она говори???
  Човјек који пјева,(иако не зна пјевати) бар би требало да свим својим бићем одражава и шири око себе расположење, топлу, позитивну, веселу енергију..,.
  Туга до неба!
  :-o:-o:(:(

 7. И док је некима до пјевања…

  http://www.atvbl.com/banjaluka-ubio-se-pistoljem-nakon-sto-nije-uspio-da-se-zaposli/

  За високообразовану дјецу погинулих бораца Војске Републике Српске нема посла, па се убијају. Температура полако расте и у наредној фази можемо очекивати све више оваквих сцена, па и отимање хљеба на улици.

  Кад би дали хљеба демобилисаним борцима, њиховој дјеци, дјеци ратних инвалида, кајо би братија с Хамовићем, Мишковићем, Кораћем и удбашко-масонским багром слагала милијарде по Кипру и острвима у Тихом океану?

 8. …а што себе, или бар, што прво себе????x-(:(:(:(

  Ја мислим да је он изманипулисан од страних служби, хоџиних записа, набачених чини…,x-(

  Баш ме занима рекација БОРС-а и иних борачких душебрижника???
  Вјероватно у стилу МД- „то је појединачни случај неког исфрустрираног и изманипулисаног појединца, посла наравно нема, криза је свугдје у окружењу и свијету…,али Република Српска је изнад свега, ИГОКЕА је изнад свега“…,
  x-(

 9. Slažem se sa dosta komentara ovdje ali sa ovim spinom da 50% stanovništva ne podržava „ni jedne ni druge“ a da je gospodin Bosić izgledao iskren kao nikad do sada i da mu trebamo dati podršku. Posle ovoga sam morao otići da povratim i da se istuširam i evo sad pišem komentar.
  Narod je gladan. Na jednog stanovnika tri su lopova koji vrebaju trenutak nepažnje da zavuku nekome ruku u džep. Imamo dvije vlasti što se rijetko dešava koje jedna drugoj mogu biti „korektiv“ i oštro kazniti prestupnika institucijom kojom vlada a dobijenim povjerenjem građana RS.Narod je narodu postao „gadan“ jer su se napravile podjele a gotovo da ne primijetim ko je više odgovoran. Umjesto da napadaju „rukovodioce“ politike počeli su da napadaju narod koji od muke mora nekoga da podrži na izborima,a većina glasa zato što su dobili takve „instrukcije“, dakle iz straha. Da je sreće zatvori bi bili puni „kao lubenice“ a naš bilans je da je osuđen jedan kriminalac iz RS na 3 godine i jednom dedi „zavrnuta ruka“, sve radi medijskog tiraža, koji je krenuo da se javi na informativni razgovor u tužilaštvo. I njega su pustili za par dana. Pustiće i sve ostale bankare koji su privedeni.

  Umjesto da propagiraju na koji način bi omogućili nekom investitoru da ovdje započne biznis i zaposli ljude ili „nedaj Bože“ (pa da me srce otrese od sreće) da nađu načina da sopstvenim snagama počenmo da nešto proizvodimo a oni se gađaju teškim kvalifikacijama, jedni su lopovi a drugi kao izdajnici, jedni pjevaju a drugi igraju kolo ispred žena i djece koji drže parole GLADNI SMO.

  Đavolje je vrijeme i sotona je došla po svoje. Ovo ne vodi ničemu osim propasti srpskog naroda ako gotovo svi do jednog političara ne odu iz naših života. Računica je jasna i nisam naišao još ni na jednu ličnost koja me je ubijedila u suprotno od ovoga što ću da kažem. Svi koji se nude su vladali. Na izbore izlazi oko 45-50 procenata glasača. 50 procenata ne galsa nikako jer im se gade svi i ne podržavaju „ni jednu ni drugu politiku“. Koliko neko mora biti glup pa da minira ideju da je došlo vrijeme da neki drugi ljudi treba da vladaju ovom zemljom i da je ova politika koja se nudi „odsvirala svoje“. Zanimaju me gdje su ljudi koji su željni moći i vlasti i nije moguće da su svi takvi „toliko glupi“ da ne skontaju da nekom novom politikom i nekim novim pristupom vrlo lako može da osvoji povjerenje 50 procenata stanovništva. Naravno da ne mislim na sve procente ove „druge grupe“ koja nikako ne glasa nego mislim i na sve „normalne“ procente iz ove prve grupe koji bi prišli nekom novom konceptu i novoj politici jer im je ove preko glave i povraća im se od iste kao i meni. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da nema ljudi koji žele moć a da ne vide ovako prostu računicu kako doći do iste.

 10. @Ороз

  Ти рече да прекидаш сваку комуникацију са мном, па си издржао два дана. И наравно, приколица је ту да подупла твоје ставове.

  Ја сам још прије три године написао да нећу своје прољеће трошити на Додика, јер није вриједан тога. За разлику од тебе, ја се држим својих обећања. Друго, нисам никакав букач, само сматрам својом дужношћу да не ћутим о пљачку, бахатости, силовању народа, лажима, преварама,… Треће, живим боље од више од 80% становника Српске и то нема везе с добром или лошом влашћу, па сматрам да су многи прије мене позвани да се побуне. Наравно, као човјек који има емпатију према потребама других људи, према њиховој борби да прехране дјеци, према њиховој патњи, дајем пуну подршку свим тим људима. А дајем право сваком појединцу да изађе на протест или остане код куће.

  На крају, подсјетићу да сам био први дан са Симићем на протестима у Пицином парку, међу 200 на протестној шетњи у организацији Стефана Филиповића, да сам протесте студената национално обојио. Сваки пут мирно, цивилизовано, без примисли на рушеење или насиље. Циљ је повећати притисак на власти и натјерати их да раде у корист грађана, да смање бахатост, пљачку, преваре.

 11. Тзв. Велики брате, ако имаш слаб желудац, најбоље да не читаш. Иди мало уз ријеку, попиј соду бикарбону, уради гастроскопију! Немој сутра да ме оптужиш да сам ја крив што имаш чир!

  Џаба си отварао овајј други ник, јер ти је пред саме протесте спала маска. Није тачно да 50% људи не излазе на изборе, јер су у бирачким списковима сви који су деценијама у иностранству, а имају личну карту овдје. Излазност је реално 70-80%.

  Гдје су ти нови, да им дамо глас? Мислиш на једну од ових филијала СНСД?

 12. „Čoveka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži i njegova predstava o sebi uvek je lepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna i ljudi to prihvataju“.

  „Zbog nje(власти) se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik“(слика горе).

  „Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor i niko trpeljiv, jer mrze promenu.Odmah stvaraju večne zakone, večna načela, večno ustrojstvo i vežući vlast uz boga, učvršćuju svoju moć“…

 13. Тако је Славија,

  али једно заборављаш. Власти има и на локалу и на државном нивоу. Ово се односи на све.

 14. Симо П. Ороз,17.05.2016. 09:05:20[

  „………. а Симо Ороз био у парку.“

  Šta ste Vi tražili u parku ??? Tamo je bio skup izdajnika (po Luki P.)

 15. Najmanje je važno da li on zna pjevati, ili ne zna.

  Pitanje je:
  Što pjeva kada pjesmi vrijeme nije?
  Što pjeva u vrijeme plakanja?

  Pjeva onaj kojem je srce veselo, kome je do veselja.
  Kome je srce veselo, kome je do veselja kada narod umire jer mu je oduzeto pravo na život, tj pravo na posao?

  Dakle, pjeva onaj kojem je srce veselo što narod umire.

  Ko pjeva što narod umire, on je tom narodu neprijatelj.

  Dakle, predsjednik pjeva kad pjesmi vrijeme nije

  PREDSJEDNIK JE NEPRIJATELJ NARODA.

 16. @niks

  Па и Ороз је издајник. Издао Додика, позвао га да се повуче с мјеста предсједника партије која у називу носи његово име.

 17. …још се овдје хвали да је први рекао да је Додик сељачина. 🙂 Ороз је велеиздајник.Хоће да дође на Додиково мјесто, па да се партија зове „СНСД – Шимо Патриције Ороз“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *