Неформални састанак шесторке: Нема закључка

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је на данашњем састанку лидера странака које чине парламентарну већину у БиХ сумирано шта је до сада урађено и шта се још до Нове године може реализовати од закона које су договорили СНСД и СДП, а подржале остале партије. "Ти закони се сада налазе у Савјету министара БиХ, […]

уторак, децембар 11, 2012 / 17:23

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је на данашњем састанку лидера странака које чине парламентарну већину у БиХ сумирано шта је до сада урађено и шта се још до Нове године може реализовати од закона које су договорили СНСД и СДП, а подржале остале партије.

"Ти закони се сада налазе у Савјету министара БиХ, а ријеч је о измјенама Изборног закона, Закона о избору и именовању тужилаца, Привредној комори… СДА може да блокира доношење ових закона својим неприсуством /на сједници Дома народа/, али би то онда била опструкција институција", рекао је Додик новинарима у Сарајеву.

Лидер СНСД-а нагласио је да је разговарано и о европском путу, као и о застоју у провођењу одлуке Европског суда за људска права у предмету "Сејдић – Финци".

Додик је поновио да представници Републике Српске остају при ставу да избор члана Предсједништва БиХ мора бити непосредан и директан, што је у складу са том одлуком, која не тражи измјену начина избора.

Босић: Убрзати усвајање закона које су најавили СНСД и СДП

Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је да су лидери странака које чине парламентарну већину у БиХ на данашњем састанку у Сарајеву договорили да се убрза усвајање закона које су најавили СНСД и СДП, а већ су у процедури у Савјету министара БиХ.

"Ово је био неформални разговор, без закључака. Покушали смо да приближимо ставове и договоримо се о неким законима и конкретним рјешењима који чекају да буду убрзани, а који су већ у Савјету министара", рекао је Босић новинарима након састанка.

Састанку у Сарајеву, осим лидера СДС, присуствовали су и предсједници СНСД-а Милорад Додик, СДП-а БиХ Златко Лагумџија, ХДЗ-а БиХ Драган Човић, ХДЗ-а 1990 Божо Љубић и СББ-а БиХ Фахрудин Радончић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *