НБА драфт: Први пик очекивано Фулц

Маркел Фулц са универзитета Вашингтон је изабран као први пик на драфту, а бирали су га Филадлефија Севентисиксерси.

петак, јун 23, 2017 / 12:50

-Невјероватан осјећај, ово је благослов и нешто о чему сам сањао – рекао је Маркел Фулц. Филаделфија је бирањем Фулца добила и нови надимак ФЕДС (Фулц, Ембид, Дарио, Симонс), Џоел Ембид је објавио да ФЕДСИ наредне сезоне долазе по побједе.

Као други пик је изабран Лонзо Бол. Он иде у Лос Анђелес Лејкерсе који су му ослободили мјесто тако што су послали Дианђела Расела у Бруклин.

Момак који је често долазио у жижу јавности захваљујући ексцентричном оцу него својим играма очекивано је у Лејкерсима. Бол је плејмејкер који има чудну механику шута, али је плеј који радо додаје лопту што га чини различитим од данашњих суперстарова какав је рецимо Стеф Кари.

-Лудо је што ће ми Меџик Џонсон бити један од ментора, веома сам срећан, драго ми је што је све испало како треба – каже Бол, који је дошао са универзитета УЦЛА.

Његов отац Лавар је рекао да ће Лејкерси већ у првој сезони догурати до плејофа са његовим сином у екипи.

Трећи пик су бирали финалисти Истока Бостон Селтикси који су пикове ротирали са Филаделфијом јер је Фила жељела готово по сваку цијену да изабере Фулца.

Финикс Санси су бирали Џоша Џексона (универзитет Канзас) са четврте позиције, а Владе Дивац и Кингси су изабрали Диерона Фокса са петог мјеста. Фокс долази у тим из Калифорније са универзитета у Кентакију. Карактеришу га брзина и експлозивност.

Шести је бирао Орландо и изабрали су Џонатана Ајзака који игра на тројци или четворци. Финац Лаури Марканен је изабран као седми пик од стране Минесоте, али је одмах постао дио трејда у коме је прослеђен Булсима у замену за Џимија Батлера.

Француз Франк Нтиликина је плеј Стразбура изабран са осмог мјеста, а Француз би могао да постане саиграч Огњена Јарамаза кога су такође бирали Њујорк Никси са 58. мјеста. Из Меге су драфтовани Влатко Чанчар (држављанин Словеније, покупио га Денвер) и Алфа Кеба (Француска, Атланта) док је Аустралијанац Џона Болден из ФМП, кога је узела Филаделфија са 36 мјеста.

Можда најексплозивнији играч у првих десет, Денис Смит Џуниор одлази у Далас Мавериксе са девете позиције. Он је имао проблема са повредама, али уколико се опорави може да буде озбиљна пријетња са спољних позиција. Долази са универзитета Сјеверна Каролина Стејт.

Сакраменто Кингси су право на десетог пика прослиједили Портланду у замјену за 15. на коме је Џастин Џексон и 20. пика, а у Портланд је отишао Зек Колинс са Гонзаге. Колинс је висок играч са меком руком и солидним осјећајем у одбрани.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *