Народски тип: Папи Фрациску се не живи у Апостолској палати

Папа Франциско одбио је да живи у званичној папској резиденцији иако су радови на њеној реконструкцији потпуно завршени јер сматра да је то здање превелико. Портпарол Ватикана Федерико Ломбарди изјавио је да је нови папа јуче обавијестио кардинале да не намјерава да се пресели у папску палату и да ће наставити да живи у Дому […]

среда, март 27, 2013 / 10:59

Папа Франциско одбио је да живи у званичној папској резиденцији иако су радови на њеној реконструкцији потпуно завршени јер сматра да је то здање превелико.

Портпарол Ватикана Федерико Ломбарди изјавио је да је нови папа јуче обавијестио кардинале да не намјерава да се пресели у папску палату и да ће наставити да живи у Дому свете Марте у Ватикану, гдје је са осталим кардиналима био смјештен за вријеме папске конклаве.

„Он покушава да живи једноставним животом са другим свештеницима”, рекао је Ломбарди и додао да је папа током јучерашње јутарње мисе обавијестио кардинале да ће „одређени период времена” живети са њима.

Како је навео, није познато колико ће потрајати овај „експеримент” са становањем папе у Дому свете Марте.

На позив папе, миси су у капели, осим кардинала, присуствовали и баштовани, чистачи улица, особље Дома и новинари ватиканског листа „Осерваторе Романо”, преноси Франс прес.

Ломбарди је навео да је папа ипак пристао да из скромне собе, у којој је био смјештен током папске конклаве, пређе у мало већи апартман, гдје ће моћи да прима посјетиоце.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *