Напредна Српска и ДНС на страни СНСД у Српцу, тако ће и у Градишци?

Клуб одборника СНСД и СП у Скупштини општине Србац успио је привући два одборника из владајуће коалиције и тако обезбиједити скупштинску већину, те је након годину и по дана од локалних избора преузео законодавну власт у општини. Зоран Ђукић из Странке напредна Српска и Љубо Ракић из Демократског народног савеза придружили су се СНСД и […]

среда, мај 14, 2014 / 12:38

Клуб одборника СНСД и СП у Скупштини општине Србац успио је привући два одборника из владајуће коалиције и тако обезбиједити скупштинску већину, те је након годину и по дана од локалних избора преузео законодавну власт у општини.

Зоран Ђукић из Странке напредна Српска и Љубо Ракић из Демократског народног савеза придружили су се СНСД и ПДП па Клуб СНСД и СП сада има скупштинску већину од 14 одборника, што је комотна већина за доношење одлука у општинском паралменту.

На основу нове ситуације, скоро сви приједлози начелника општине Србац Драге Ћирића за именовање општинских комисија и чланова управних одбора у јавним предузећима и установама нису прихваћени, већ су изабрани кадрови које је предложио Клуб одборника СНСД-а, СП-а, ДНС-а и Шукалове СНС.

Србачку скупштину од самог почетка прате трвења и превјеравања. Десетог априла предсједник и потпредсједник Скупштине општине Србац Горан Ћосић /НДП/ и Драган Лепир /СДС/ поднијели су неопозиве оставке, а тајним гласањем за новог предсједника локалног парламента изабран је Теодор Стојковић из Социјалистичке партије. СНСД и СП су након избора имали потребних 13 руку и Стојковић је требао бити предсједник скупштине, али како је гласање било тајно, гласом више побиједила је опозиција.

Тада је превјерио Бранислав Савић, који је после пришао НДП. У опозицији у Скупштини општине Србац су четири одборника СДС-а, пет одборника НДП (три са листе, један члан НСП са листе коалиције звоно и независни Савић) и два одборника ПДП (са листе колиције Звоно).

Како сазнаје Контакт портал постоји велика могућност да се слично догоди и у Градишци, гдје ће, такође уз помоћ одборника Странке напредна Српска скупштинску већину преузети СНСД и странке окупљене око њега.

Највиша руководства Странке напредна Српска, коју води Адам Шукало и ДНС-а недавно су потписали споразум о заједничком наступу на изборима.0 КОМЕНТАРА

 1. О рушењу већине у Градишци се прича још од локалних избора, али им нешто баш и не иде. А толико о подршци Вучића шукаловцима… Почињем вјеровати у онај текст да је шуПкало примио пола милиона од Баје!

 2. Ово је неистина и потпуна лаж,лично сам прије пар минута разговарао са Зоранон Ђукућем и он ме је информисао да се ради
  о најобичнијој лажи. СНС је нуђен овим аранжманом,али то није прихваћено.Тако да се овдје ради о најобичнијој подвали и клевети.

 3. @змај огњени вук, Нешо „брате Србине“, сретне ти ране режимске у загрљају СНСД-а и Милорада Додика. Је ли то врхунац твог „србовања“ и твог „опозиционаштва“. Свака ти част!

 4. Uvijek sam govorio da je ovaj mali Sukalo najveca ljiga politicke scene u R.S. Ali jadan je ionako sav pa gleda kome ce se prije uvuci u guzicu radi neke bjedne fukncije. FUJ.

 5. Вијест из наслова је обична измишљотина и више је нећу коментарисати из истог разлога.

 6. На овај текст би као коментар најбоље лег*о Карабајин коментар о Кончити. Па Бог те…..да не лајем, сваки дан текст о Шукалу, ни минорније организације, ни већег публицитета, што би рекао прост народ, …мањег ку.ца, а веће дреке…одавно нисам „видио“.
  Поштована редакцијо, активирајте мало Дроњка, нек се у дербију дна такмичи с Адемом, макар по броју коментара.

 7. Šta drugo očekivati od Šukala i njegovih naprednjaka, samo novci i lični interes.Nebitan lik na političkoj sceni umislio da je bitan faktor on e na donese promjene u RS:):):)

 8. Šta drugo očekivati od Šukala i njegovih naprednjaka, samo novci i lični interes.Nebitan lik na političkoj sceni umislio da je bitan faktor on će da donese promjene u RS:):):)

 9. Šupkalova logika je da ide sa sa DNSom jer računa da ce ovi u vlast kako god okreneš.
  Ali se tu malo zajebo jer ne znam ko će od 0.2% njegovih glasača RS napraviti tu glupost pa zaukružiti njegovu minornu stranku…

 10. Зоран Ђукић је тражио од начелника 25.000КМ да се изгласа буџет. Драго је био принуђен да му обећа, након што је буџет изгласан то није могао да испуни и десило се шта се десило.

 11. злизо и заметица,

  пустите ви екологе, они имају своју причу,Лазаревић има више коментара на свој један текст, него сви други заједно на десет тема.
  О другим никад еколози не говоре,они немају противнике, имају своју причу и то је то.
  Ја би то поштовао таман да сам плаћен од других да блатим противнике.

 12. злизо и заметица,

  пустите ви екологе, они имају своју причу,Лазаревић има више коментара на свој један текст, него сви други заједно на десет тема.
  О другим никад еколози не говоре,они немају противнике, имају своју причу и то је то.
  Ја би то поштовао таман да сам плаћен од других да блатим противнике.

 13. sve ok ekolog, prica ko prica, ima ih na stotine po RS, nisam vidio akciju nikakvu, ekolosku, gdje ste se angazovali. Na kraju krajeva, ako imate svoju pricu sta komentarisete ostale..uzmite YT snimke greenpeacea pa udrite. Ovako, pateticne kolumne i jeftin populizam..zvuci poznato..

 14. Данас је Напредна Српска на конференцији за штампу у Бањој Луци у 13 часова,о бесмислености свих ових лажи поднијела доказе али и затражила демантије,те уколико их не буде у року 48 часова најавила тужбе.

 15. Ма немају они проблем са Шукалом,они имају проблем са једном новом идејом која пријети да одува политичке мастодонте са сцене у РС као што је то СНС већ урадио у Србији. То њих жуља!

 16. Ma koji demant kad je Djukić javno na tv rekao da je to politika stranke, i da ide u koaliciju sa snsd.E sad gdje je tu pitanje časti morala i ostalog,u njega su se najviše razočarali njegovi birači jer je bio borac cijeli rat,ali para vrti tamo gdje burgija ne može.ARakiću paše svaka vlast,on je kao džuboks svira ko u njega ubaci najviše novčanica.

 17. Што се Ђикићеве изјаве тиче ради се о класичном вађењу из контекста и накнадној монтажи у режији РТРС-а,имам на снимачу говора комплетну изјаву чија је порука потпуно супротна овој монтираној.Уосталом,понуђени коалиционо споразум није потпсан, а и Зоран Ђукић је гласао за све извјештаје начелника Ћирића, док је СНСД би против.Провјерите па дискутујте да би избјегли замку да овдје лупетате.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *