Напади на Џакулу због присуству прослави Олује

Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске најоштрије осуђује присуство предсједника Српског демократског форума /СДФ/ из Загреба Вељка Џакуле на прослави обиљежавања 17 година од зличиначке акције „Олуја“ у Книну, чиме је показао „своје право лице“. „Ово је први пут да један званични представник српског народа учествује на обиљежавању годишњице `Олује`, када Хрватска слави […]

понедељак, август 6, 2012 / 00:24

Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске најоштрије осуђује присуство предсједника Српског демократског форума /СДФ/ из Загреба Вељка Џакуле на прослави обиљежавања 17 година од зличиначке акције „Олуја“ у Книну, чиме је показао „своје право лице“.

„Ово је први пут да један званични представник српског народа учествује на обиљежавању годишњице `Олује`, када Хрватска слави и `дан побједе` и домовинске захвалности` и `дан бранитеља`“, наводи се у саопштењу Асоцијације.

У Асоцијацији избјегличких и других удружења Срба из Хрватске наводе да је Џакула "показао је своје право лице дајући до знања којим ће путем ићи његова политичка организација `Српска слога` која је учествовала на прошлим парламентарним изборима у Хрватској".

„Зато се још једном обраћамо Српској напредној странци /СНС/ да преиспита свој однос са коалицијом `Српска слога` у Хрватској и својим коалиционим партнером Коалицијом избјегличких удружења у Србији, прије него што би њихово штетно политичко дјеловање могло имати још трагичније посљедице за Србе који су остали или избјегли из Хрватске“, наводи се у саопштењу.

Асоцијација избјегличких удружења даје пуну подршку саопштењу СНС-а да су прославе које организује Хрватска поводом почињених злочина над Србима, "скандалозне и да осликавају праву природу хрватскох режима".

"Исто тако подржавамо одлуку предсједника Српског народног вијећа Милорада Пуповца да не присуствује обиљежавању годишњице `Олује` прије него што се успостави другачији однос према рату и ратном страдању“, истичу из Асоцијације.

Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске сматра да Хрватска хитно треба да усвоји стратегију суочавања са прошлошћу и међунационалног помирења, као и далеко оштрије санкционисати говор мржње, нетолеранцију и нескривену србофобију, проводећи међународне стандарде заштите људских права и основних слобода.

Предсједник Српског демократског форума Вељко Џакула, који је данас присуствовао обиљежавању 17 година од "Олуја" у Книну, рекао је да је у овој хрватској акцији било и других жртава које треба да се признају.

Он је додао да у Книну није имао никакве неугодности, као и да никада није осуђен у Хрватској, нити да је био агресор.

Коментаришући долазак Џакуле у Книн, хрватски министар одбране Анте Котромановић рекао је да су добродошли сви који признају да је "Олуја" била, како наводи, "ослободилачка операција".

Коалиција удружења избјеглица у Србији оцијенила је да је одлазак Џакуле на обиљежавање 17 година од акције хрватске војске "Олуја" у Книн увреда за све протјеране, погинуле и нестале Србе.0 КОМЕНТАРА

  1. Срби из Хрватске одавно добро знају ко је вељко џакула, стари плаћеник хрватских усташа и било је само питање дана када ће, на име куна које пирама, морати и јавно да послужи као транспарент „лепе њихове“ за потрбе њиховог лепог ЕУРОПСКОГ пута и тако јавно пљунути на све недужно страдале и протеране Србе. Тај измет српског рода се Бога не боји.

    А што се Пуповца тиче, можда сада није добио довољно пара или је „професору“ било „недостојно“ да стоји поред своје нове конкуренције, полуписмоеног џакуле, а и хрватима је требала „нова српска крв“ на транспаренту за европски ватикан.Пуповац еј, чини се, своје одслужио.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *