Намјештао тендер у РиТе Угљевик, обрнуо 200.000

Шеф возног парка Рудника и термоелектране (РиТЕ) Угљевик Миодраг Тодоровић пријављен је тужилаштву због сумње да је злоупотребом овлашћења другим особама омогућио стицање 209.547 марака незаконите имовинске користи. Како се наводи у извјештају, који је ЦЈБ Бијељина поднио тужилаштву у том граду, Тодоровић је приликом набавке возила током 2012. и 2013. године за предузеће у […]

четвртак, март 27, 2014 / 13:45

Шеф возног парка Рудника и термоелектране (РиТЕ) Угљевик Миодраг Тодоровић пријављен је тужилаштву због сумње да је злоупотребом овлашћења другим особама омогућио стицање 209.547 марака незаконите имовинске користи.

Како се наводи у извјештају, који је ЦЈБ Бијељина поднио тужилаштву у том граду, Тодоровић је приликом набавке возила током 2012. и 2013. године за предузеће у којем ради поступио супротно Закону о јавним набавкама БиХ.

– Он је у појединим тендерским документима наводио техничке карактеристике које одговарају само одређеној врсти возила те је на тај начин одређена предузећа ставио у повољнији положај – наведено је у саопштењу ЦЈБ Бијељина.

У полицији су додали да не могу откривати детаље овог случаја док траје истрага те да је против пословође поднесен извјештај који га терети за злоупотребу овлашћења у привреди.

Према незваничним информацијама, Тодоровић је фаворизовао предузећа “САС” из Прибоја у Србији и “Универзал” из Бијељине приликом набавке аутобуса и три “шкоде” за РиТЕ “Угљевик”.

Извор близак истрази казао је “Гласу Српске” да се сумња да је Тодоровић радио у сарадњи са одговорним лицима из поменутих предузећа.0 КОМЕНТАРА

  1. Neki dokurčev kadar čim je šoferina, mater mu pas jebao i njemu i njegovom šefu, laktaškom govnetu!
    Koliko još desetina hiljada ima ovakvih primjera gdje su snsd-ova govna pokrala pare!?
    Jebaćemo vam majku kad-tad!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *