МУП: Опозиција може у парк, шетња до трга забрањена

“Промијенићемо руту кретања”, поручила је опозиција након што су им први људи полиције Српске забранила шетњу из Парка Младена Стојановића, поред зграде Владе до Трга Крајине. Иако им је МУП одобрио окупљање само у парку Младен Стојановић, опозиција је поручила да ће ипак продефиловати улицама Бањалуке, а трасу кретања накнадно ће саопштити. Опозиционари увјеравају да […]

четвртак, мај 12, 2016 / 18:40

“Промијенићемо руту кретања”, поручила је опозиција након што су им први људи полиције Српске забранила шетњу из Парка Младена Стојановића, поред зграде Владе до Трга Крајине.

Иако им је МУП одобрио окупљање само у парку Младен Стојановић, опозиција је поручила да ће ипак продефиловати улицама Бањалуке, а трасу кретања накнадно ће саопштити. Опозиционари увјеравају да ће ствари држати под контролом.

“Могу вам рећи да смо ми обезбиједили, аудио и видео снимање комплетног скупа са више камера да бисмо могли да лоцирамо све оне који би евентуално били убачени или било каквим побудама хтјели да злопотријебе на мирним демонстрацијама у друштву”, рекао је Драган Чавић, лидер НДП.

“Ако се неком нешто деси, ако се неко закашље или му зафали длака са главе, одговороност ће бити искључиво на једном човјеку Милораду Додику”, каже Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Док су се опозиционари обраћали новинарима, из зграде МУП-а изашао је и министар полиције Драган Лукач који пред камере није хтио. Организатори митинга владајуће коалиције разговор са руководством МУП-а завршили су прије опозиције. Ни Лука Петровић ни Слободан Протић нису стали пред камеру, али је зато њихов шеф још једном поручио да немирима на улицама Бањалуке нема мјеста.

“Неће нико дестабилизовати РС, она има своје јаке структуре безбједности.Предузеће се све мејере, субота ће бити миран дан као и сваки други, РС има способност да очува мир и то ће бити урађено”, рекао је предсједник РС, Милорад Додик.

Иако и у владајућем и опозиционом табору увјеравају да ствари могу држати под контролом, посљедње српске протесте и контрапротесте многи не памте по добром. У сукобу присталица Слободана Милошевића и опозиционе коалиције “Заједно” предвођене Зораном Ђинђићем, изгубљен је и један живот. Они који се сјећају немилих сцена у Београду након избора 1996.године тврде да опасност постоји, а да сву одговорност сносе политички лидери.

“Наравно, надам се као и сви људи који добронамјерно гледају на дешавања у РС да ће бити довољно мудрости да не пређу критичну тачку која раздваја политичке неистомишљенике”, оцјењује Владимир Добросављевић, политички аналитичар Београд.

Посљедњу ријеч о обезбјеђивању протеста и митинга полиција Српске рећи ће сутра. Како сада ствари стоје још један викенд провешће у приправности.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *