МСУРС: Вечерас изложба Пет деценија Јесењег салона

У Музеју савремене умјетности Републике Српске вечерас ће бити отворена изложба под називом Пет деценија бањолучког `Јесењег салона`. Изложбу ће чинити избор награђених и откупљених дјела са „Јесењег салона“ – бијеналне манифестације која је трајала пуних 30 година – а која се чувају у фундусу Музеја савремене умјетности Републике Српске. Пред Бањолучанима ће се наћи […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 10:43

У Музеју савремене умјетности Републике Српске вечерас ће бити отворена изложба под називом Пет деценија бањолучког `Јесењег салона`.

Изложбу ће чинити избор награђених и откупљених дјела са „Јесењег салона“ – бијеналне манифестације која је трајала пуних 30 година – а која се чувају у фундусу Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Пред Бањолучанима ће се наћи слике, графике, цртежи, скулптуре и објекти бројних умјетника из бивше Југославије и иностранства.

„Бања Лука је у периоду од 1962. до 1992. године била носилац изузетно значајне ликовне манифестације и показала да је међу ријетким градовима бивше Југославије који су имали слуха и отворености према новим идејама и тенденцијама из области визуелне умјетности“, истиче кустос ове изложбе Сарита Вујковић.

Изложба „Пет деценија бањолучког `Јесењег салона`“ биће отворена до 15. фебруара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *