Мркоњић Град: Фабрика за прераду метал силицијума запошљава 100 људи

Присуством обиљежавању почетка изградње Фабрике за прераду метал силицијума „Р-С силикон“ у Бјелајцу код Мркоњић Града предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић почели су посјету овој општини.  Компанија из Италије у изградњу Фабрике за производњу метал силицијума у Бјелајцу код Мркоњић Града инвестираће 30 милиона евра. Данас је положен камен темељац за […]

четвртак, мај 15, 2014 / 01:17

Присуством обиљежавању почетка изградње Фабрике за прераду метал силицијума „Р-С силикон“ у Бјелајцу код Мркоњић Града предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић почели су посјету овој општини.

 Компанија из Италије у изградњу Фабрике за производњу метал силицијума у Бјелајцу код Мркоњић Града инвестираће 30 милиона евра. Данас је положен камен темељац за градњу ове модерне фабрике у којој ће посао добити 100 радникa. Радове на изградњи фабрике изводиће домаће компаније, уз стручни и консултантски надзор италијанских стручњака.

Обиљежавању почетка изградње фабрике присуствoвали су и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, амбасадор Италије у БиХ Руђер Коријас, као и представници општине Мркоњић Град и привредне заједнице.

Планом посјете предвиђено је да руководство Српске разговара са начелницом општине Мркоњић Град Дивном Аничић.

Цвијановићева је изјавила да је политика Владе да равномјерно улаже у све дијелове Републике Српске и да даје безрезервну подршку свим пројектима који се реализују за добробит грађана.

Влада стоји иза сваке добре пословне иницијативе и њену ће подршку имати општина Мркоњић Град, као и свака друга локална заједница која покреће квалитетне пројекте.
Цвијановићева је истакла да су на подручју Мркоњић Града одређене иницијативе прерасле у квалитетне пројекте.

"Овдје постоје двије-три могућности за покретање фабрика, што ће омогућити отварање нових радних мјеста која су била гашена из различитих разлога у претходном времену", рекла је Цвијановићева новинарима, након састанка са начелником општине Мркоњић Град Дивном Аничић.0 КОМЕНТАРА

 1. Valjda je pošteno da se kažu odakle će nabavljati sirovinu, koje je to tržište koje će pokrivati, …
  Ovo me podsjeća na Teslu i ostale promašaje crvene bande.

 2. Опет негативизам!
  Зашто се свака оваква вијест дочекује на нож? Сировине ће се набављати на тржишту гдје се набавља и сировина за јајачку Електробосну, коју такође држе Италијани. Према томе, умјесније би било да си питао одакле ће набављати струју јер је она главни трошак.

  Али, да би се то знало није довољно прочитати дневне упуте из штаба телалука.

  Да сте права опозиција и да знате ишта то би било питање, а не одакле сировина. Сировине на свјетском тржишту никад нису биле доступније и никад их није било лакше набавити (ако имаш новац).

 3. Negativizam proizilazi iz iskustva, a ti Simo ostavi demagogiju za jarane u kafani.
  Fabrike se pompezno otvaraju pred izbore i do idućih ih više nema.
  Laprdaš konstantno i pametuješ bez ikakvog osnova.
  Potraži svoje hvalospjeve onom propalom projektu Tesla, hidrocentralama, temoelektranama, …

 4. Да, ајде нам Симо као докаѕани експерт Владе (бар на Фронталу и у „лапрдању“ како рече „партизан“) баш мало изанализирај Теслу!

 5. Ovom narodu trebaju fabrike i zaposlenje.Zato kao čovjek koji nikako ne podržavam ovu vlast moram da primjetim da je dobro da počinje izgradnja neke proizvodne fabrike.Samo ako to nije neki od predizbornih trikova ovih što su premazani svim mastima.Očekujem da i Umićević iz BL do izbora otvori radove na bar jednoj fabrici obuće.Živi bili pa vidjeli.

 6. Travničanin, 15.05.2014. 10:04:59 [115921]
  „Ovom narodu trebaju fabrike i zaposlenje“ To dobro zna i crvena banda, a isto tako znaju da glupim Srbima isti fazon možeš prodati jako puno puta, a da se ne dosjete. Do izbora će biti prava invazija stranih ulagača, kamena temeljaca, najava novih investicijskih ciklusa, koji će nam garantovati industrijski bum 2015.

 7. Истински градитељи и поштени људи од рада и хтијења прво нешто саграде, па тек онда излазе пред јавност и то показују,отварају.
  Да је на лицу пресецање траке, а у позадини погон, нове машине, радници који само чекају старт…можда би се и ја залепио на такво што…овако?????

  Пола вреће цемента, и колица бетона…хахаха…заиста обећавајуће…од кога је и превише је!

 8. Е мој Травничанину, какав црни Умичевић. Продао се човјек за подстицај извоза. У Требињу је био обећао фабрику Славку Вучуревићу да би се послије испчоставило да Умичевић није никакав власник и да је без сагласности правих газда обећао нешто о чему се не пита. Нема среће од ових баксуза, нити им ишта на добро може изаћи!

 9. Oni čega se fate, to je osudjeno na propast, jer propast im i jeste cilj.

  Drpili su pare od nas da dodju danas tu : vreća cementa, kolica… , lokancija žderancija, dnevnice, šoferi… obezbedjenje,… posilni, frizeri, stilisti, farbanje kose… i još nešto sebi u džepove…sve mi to calenujemo.

  Imaće Srpska od toga koristi kao što ima koristi od današnjih poplava.

 10. Гацко 2 са ЧЕЗом,Угљевик 3 са Словенцима,аеродром у Требињу,
  смјештајни капацитети за 30000 гостију код Требиња. Наставите овај низ предизборних лажи….

 11. …Фабрика кроасана у Александровцу,Бањалучка мљекара,Нова Борја,Нова Романија… Ајте сад?

 12. Svaku grinfild investiciju treba pozdraviti ali isto tako treba imati transparentan uvid u sve aspekte navedene investicije.
  Dosadasnje izuzetno lose iskustvo sa investitorima u RS-u koji su bili na nivou brace Troter daje za pravo mnogima koji su apriori sumnjaju u svrsishodnost navedenenih investicija za siru zajednicu.

  http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

  P.S.
  Neko je postavio pitanje gdje ce se nabavljati struja.
  Pa znajuci gde su smjestene ZP Hidroelektrane na Vrbasu i ko ima koncesiju na svim vodnim resursima u okruzenju mislim da ce se i taj potencijalni problem rijesiti u skorijoj buducnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *